×

Grønlandsk kaffe

Grønlandsk kaffe

2 cl. grand marnier
2 cl. kahlua
2 cl. whisky
ca. 4-6 cl. kaffe
1 spsk. flødeskum

Brænd 2 cl. whiskey af og hæld i et hot drink glas, herefter tilsættes 2 cl. kahlua. Ca. 6 cl. kaffe hældes i. Derefter tilsættes flødeskum og som prikken over i’et sættes der ild til 2 cl. Grand Marnier, som hældes i et stykke over glasset. Kaffen symboliserer mørket, flødeskummet – sneen og Grand Manier – nordlyset.

 

Se også: Drinks med Kahlua 

4 kommentarer

comments user
Jacob Sigurdsen

Jeg har tænke mig at kontakte julie bethelsen til indsanlings show til fordel for grønlandske børn og familier i bygderne på grønland i til med jule hilsen fra grønland. Hvis julie kan få det oppe at stå, kan det blive et storsået indsamlings show. og tak for opriften.

comments user
Majbrit

Forkert opskrift. Indholdet er godt nok, men kaffen, Kahluaen og whiskyen blandes i glasset, og skal være sort som polarnatten. Herefter lægges et lag flødeskum, som repræsenterer isen, og til sidst antændes grand marnieren. Den hældes så i kaffen mens armen løftes, og der opstår et ‘nordlys’ langs strålen, mens den hældes i.

Denne forklaring stammer fra en af de grønlandsle turistledere, der opfandt grønlandsk kaffe.

    comments user
    Kurt Schurizek

    Kære Majbrit.
    I min tid i Grønland har jeg mødt 3 forskellige mennesker, der hver især har været til stede da Grønlandsk kaffe blev lavet for første gang.
    Det var bare på tre forskellige steder i Grønland og på forskellige tidspunkter (1958,1969 og 1973).
    Men Grønlandsk kaffe smager godt og på fredag skal jeg 6-8 styks og det bliver på sammemåde, som denne hjemmeside foreslår.
    Kurt

comments user
Arne Bonnesen

Symbolikken i drinken er denne:
Den sorte kaffe er den mørke polarnat.
Whisky er den barske natur
Kahlua er den mørke og søde grønlandske kvinde
Flødeskummet er indlandsisen
Den brændende Grand Marnier er nordlyset

Send kommentar