×

Spiritus guide

 

Absintheabsinthex

Lavet af ekstrakter af urter, er absint kendt for sin unikke smag som stammer fra malurt. Absinthe har typisk en høj alkoholprocent fra 50 til 75% i volumen.

Køb Absinthe her…

Armagnacarmagnac

Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne. Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin af bl.a. de samme druetyper som cognac

Køb Armagnac her…

Bourbon
Bourbon

Bourbon er en særlig type af destilleret spiritus fremstillet hovedsagelig med majs i Amerika. Det er en whisky, der er opkaldt efter Kentucky Bourbon County, og bliver gjort i usa i de sidste tre århundreder. Bourbon er de seneste år, blevet utrolig populær i Danmark og resten af Europa.

Køb Bourbon her…

Cachaca
Cachaca

Cachaca er brasiliansk brændevin, der er lavet på saften fra sukkerrørene. Den bliver ofte forveksles med rom og dette er ikke helt uden grund. “Klassisk rom” og Cachaca adskiller sig ved at anvende den friske saft fra rørsukkeret og ikke melassen som i rom-produktionen. Nyd den rent eller i lækre cocktails.

Køb Cachaca her

Calvados

CalvadosCalvados Calvados Calvados er en æblebrændevin fra det lavere Normandiet, i det Nord-Vestlige Frankrig. Regionen er også kendt fra sine æble cider, som kan dokumenteres så langt tilbage, som det 8. århundrede.

Køb Calvados her

ChampagneChampagne

Champagne er en mousserende vin fra distriktet af samme navn. Champagne og andre mousserende vine er med til at sætte stemningen til din fest, med flotte og elegante bobler.

Køb Champagne her…

CognacCognac

Congac er fin fransk lageret spiritus, og via en af Danmarks bedste importører kan vi skaffe et spændende og bredt sortiment i alle pris- og kvalitetsklasser. De bedste Cognac er lavet på Grande Champagne

Køb Cognac her…

Gin
Gin

Gin er en klar alkoholisk drink, der skal være på min 30% alkohol og være lavet på enebær. Ordet Gin stammer fra det hollandske Genever, der oversat til dansk betyder enebær. Det var nemlig hollænderne tilbage i 1600 tallet der opdagede enebærets gode egenskab til at skjule den rå spiritussmag.

Køb Gin her…

Grappa
Grappa

Grappa er brændevin lavet på vindruer – oftest de pressede vindruer som er tilovers i produktionen af vin.

Køb Grappa her…

Ouzo & Sambuca
Sambuca

Ouzo  og sambuca er begge er en anis-baseret brændevin fra hhv. Grækenland og Italien og er i begge lande deres  nationaldrik

Køb Sambuba her…

PiscoPisco

Pisco er en farveløs drue brandy produceret i Peru og Chile. I Chile er Pisco Elqui lavet i dalen, hvor det er destilleret to gange i kobber pot stills. I Peru er Pisco destilleret fra gæret druesaft i kobber pot stills. Den er aldrig fortyndet efter destillation. Denne spiritus er især lækker i en Pisco Sour

Køb Pisco her…

Rom
Lys rom

Rom fremstilles af saft eller melasse fra rørsukker, og vand og er i flere lande den mest drikke spiritus. I Danmark bliver rom især brugt i drinks som Mojito og Dark N stormy.

Køb Rom her…

Tequila
Tequila sierra

Tequila er Mexicos stolthed, en klar spiritus fremstillet på agaveplanten. Tequila er i Danmark især kendt, sammen med salt og citron, men dog er flere begyndt at få øjnene op, får kvalitets tequila, så som patron 100% agave tequila mm.

Køb Tequila her…

Vermouth
Vermouth

Vermouth er en hedvin krydret med ingredienser som bark, blomster, krydderier, rødder, urter, og frø. Det bruges klassisk som en aperitif, men fik sit indtog i barscenen i det sene 19. århundrede med cocktails som Negroni, Martini og Manhattan.

Køb Vermouth her

Vodka
Absolut vodka

Vodka er en klar spiritus, som især har domineret i Nord- og Østeuropa gennem generationer. Vodka laves ofte på hvede eller kartofler, men også soja, rug og mange andre kornsorter kan bruges. Rusland betegnes af mange som vodkaens hjemland, men også Polen har stolte vodka traditioner. D

Køb vodka her

Se vodka drinks

Whisky
Whiskyt

Whisk(e)y er en spændende spiritus der kan fås lige fra 100 kr til 20.000 kr. Whisky stammer oprindeligt fra Skotland, men kan nu fås fra flere steder i hele verdenen.

Køb Whisky her…

Se Whiskydrinks