Barudstyr

Barudstyr til din hjemmebar.

Vi har samlet en liste over Barudstyr vi anbefaler til enhver hjemmebar. Barudstyr er en vigtig del af drinksopskrifter og cocktail opskrifter

Boston Shaker

Boston Shakeren er den mest anvendte shakere blandt bartendere. Den har den særlige fordel, at man kan se drinken blive shaket imens det sker. Det ser lidt federe ud, end ved klassiske shakere. Det er dog også en lidt sværer shaker at anvende de første par gange, da man lige skal vende sig til den måde den bruges på. En Boston Shaker består som min. af to dele, en shaker bund og et shaker glas. Derudover bruger man ofte en strainer, så man ikke får frugtrester og isterninger med over i sin drink. (Der skal jo nye isterninger i serveringsglasset!)

Køb Boston Shakeren her…

Se også: Bliv bartender med et cocktailkursus

NB: Se også Strainer herunder.

Strainer

Strainer

En strainer anvendes sammen med en Boston Shaker – og har til formål at holde isteringer og frugtrester tilbage i shakeren. Så undgår man at den brugte is kommer ned i glasset, og derved fortynde sin drink unødigt.

Køb strainer her…

Klassisk Cocktail Shakerklassisk drinks shaker

En klassisk shaker er tredelt, hvilket betyder at der er en indbygget si i shakeren. Det er rigtig smart, for så behøver man ikke købe en strainer. Den klassiske shaker er mest anvendt blandt private, da den er nemt at gå til. Et godt råd er, aldrig at shake sodavand eller anden væske med bobler i, da trykket vil få shakeren til at gå løs – og du har fået fordelt din drink godt og grundigt i hele lokalet. Nogle shakere (som den på billedet) har en indbygget citruspresser, hvilket er genialt når der skal laves drinks med frisk juice i.

Køb klassisk shaker her…

Champagnekøler

AlessiChampagnekøleren er en klassikker i en godt udstyret bar. Hold en flaske champagne eller hvad du nu lyster, kold i timevis. Store champagnekølere kan have op til 5 flasker, hvilket er ret blæret når vennerne kommer forbi til fest. De billigste starter ved 250 kr og de store koster på den forkerte side af 1000 kr.

Køb Champagnekøler her…

Citruspressercitruspresser-2

Hvorfor anskaffe sig en citruspresser, når man kan købe lime/citronsaft på flaske?

Et af de bedste tips til at lave gode lækre drinks, er at bruge friske råvarer – og herunder især friskpresset lime/citronsaft. Ved at bruge en citruspresser, slipper du for få citronfingre og samtidigt effektiv presning af dine citrusfrugter. Man presser således saften direkte ned i glasset/shakeren. Nemt og hurtigt.

Køb citruspresseren her…

Jigger - målebøre til bar
Jigger

Jigger

En jigger er et uundværelig barredskab når du laver drinks. En god jigger kan måle fra 1-5 cl, som er den mængde der typisk skal afmåles. Det kan være en god ide, at anvende skænkepropper sammen med en jigger, så man ikke spilder når der hældes op i jiggeren. Dette gælder især når man er fuld..

Køb jigger her…

Muddlertræ morter

En Muddler (også kaldet morter) bruges til at udvinde saft og smag fra friske råvarer som lime, mynte og krydderier. Særligt når du skal lave en Mojito, bruges muddleren til at få smagen ud af mynten, så den helt rette kombination opstår. Brug en muddler i træ, så er du sikker på du ikke ødelægger dit glas! Der findes typisk to former for muddlere – dem med takker i bunden og dem uden. Muddlere uden takker i bunden bruges typisk af bartendere, der vil undgå at få de bitre olier fra limeskallen ud i drinken. En god muddler koster ca. 50 kr.

Køb morter her…

BarskeBarske

Barskeer anvendes til at røre i drinken, så isen afkøler drinken hurtigt. På den måde kan man uden at shake en drink, få den afkølet hurtigt og effektivt. F.eks. når man laver en G&T, så kan man med fordel afkøle ginnen i drinksglasset ved at røre rundt i 30-40 sekunder, så isen smelter, inden der toppes med tonic.

Køb barskeer her…

Isknuserisknuser

Skal du lave en masse mojitos, caipirihnas eller andre drinks og cocktials, hvor du skal bruge knust is, så skal du have en isknuser. Der findes flere slags isknusere, men vi anbefaler bl.a. en god manuel en. Must have barudstyr

Køb isknuseren her…

 

 

 

Hos Drinksdatabasen har vi specialiseret  op i lækre drinks, cocktails, alkoholfrie drinksopskrifter mm. Find de bedste drinks hos os. Siden 2001 har vi sikret danskerne lækre opskrifter til enhver lejlighed. Find alt fra Gin drinks, rom drinks, vodka drinks, champagne drinks, cognac opskrifter mm. drinksopskrifter til din fest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *