Gin
Gin er klar alkohol med smag af enebær. Med rødder i den hollandske Genever der oprindeligt blev lavet af medicinske årsager, kom til England og blev senere udviklet til det vi kender som Gin i dag.
I gin vil man ofte også anvende ingredienser som koriander, citronskal, appelsinskal, grapeskal, kardemomme og angelikarod. Der findes forskellige former for Gin, den meste kende er London Dry, som betyder at alle ingredienserne skal destilieres sammen med væsken som man laver alkoholen på.
Slåen gin er som sådan ikke en gin, men en likør der har ligheder med gin, hvoraf den har taget navnet fra. Gin er for tiden en af de mest populære spiritosa, ikke mindst med den “danske” Geranium Gin.
Af smagsvarianter kan nævnes:
Genever der er en hollandsk gin, med god fylde i smagen
London-gin, der er fællesbetegnelse for usødet, tør gin.
Slåen-gin, der er krydret med slåen og sukker har en kraftig rød farve.
Gin udmærker sig derudover ved at være den alkohol-type, der indeholder færrest congener (de stoffer, der er skyld i tømmermænd)
Miami Special
3 cl gin 2 cl sød vermouth 1 cl tør vermouth 1 stænk Angostura Ingredienserne shakes og drinken serveres.
Abbey’s Cocktail
4 cl gin 2 cl appelsinjuice 1 stænk sød vermouth 1 stænk Angustura Isterninger Ingredienser shakes og drinken serveres.
Tom Collins
3 cl gin 3 cl Sukkersirup Citronsaft (fra 1/2 cirton) Danskvand Gin, Sukkersirup og citronsaft blandes, og toppes derefter med danskvand. Drinken serveres.
Alice Springs
6 cl gin 2 cl citronsaft 2 cl appelsinjuice ½ tsk grenadine 1 stænk Angostura Danskvand Isterninger Gin, citronsaft, appelsinsaft, isterninger, Angostura og grenadinen shakes. Si drinken over i et glas og fyld op med danskvand. Pynt evt. med en skive appelsin.
Maidens Prayer
4 cl gin 2 cl Cointreau 1 stænk Angostura 4 cl citronsaft Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres.
Gin-Suisse
8 cl appelsinsaft 8 cl citronsaft 10 cl gin 1 stænk Angostura Isterninger Ingredienserne shakes og drinkes serveres. Se også: Gin drinksopkrifter Se også: Gin og Tonic