Rom, mørk
Rom laves på sukkerrør, hvor saften bliver kogt og det meste af sukkeret filtreret fra. Tilbage har man melasse, som er en mørk sirup lignende masse. Denne masse tilsættes gær, som spiser det resterende sukker og omdanner det til alkohol. Herefter varmes væsken op til ca. 78 grader, hvor alkoholen fordamper. Den process kan gentages alt efter hvad der ønkes af produkt. Mørk rom er enten en lagret rom på fad (typisk gamle Jack Daniels fade), eller en ikke-lagret rom som til tilsat karamel for at give farve. Det er typisk rom til under 200 kr som har fået tilsat farve, mens premium rom får farven fra fadet.
Planter’s Punch #2
2 cl hvid rom 2 cl mørk rom 1 cl Cointreau 5 cl ananasjuice 5 cl appelsinjuice 2 cl limesaft 1 stænk grenadine Isterninger Alle ingredienser på nær den mørke rom shakes og hældes over i et glas. Den mørke rom puttes herefter forsigtigt oveni så den flyder ovenpå og drinken serveres.
Planter’s Punch
5 cl mørk rom 15 cl appelsinjuice 4 cl limejuice 1 stænk Grenadine ½ tsk flormelis Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres. Pynt evt. med en appelsinskive.