×

Mojito

Mojito

Mojito opskrift:
4 cl lys rom
8-12 friske mynteblade
½ frisk lime i både
Knust is
Danskvand efter behov

Lej en bartender

Sådan laver du en Mojito: Kom sukker, limebåde og myntebladene ned i et glas, og mas blade og limebådene, så alt saften kommer ud af dem.

Tilsæt resten af ingredienserne og server drinken.

den
For dem som ikke skulle kende mojito drinken, eller hvordan mojito er blevet så populær, så kan vi hjælpe. Mojito cocktailen, har været i Danmark i nu mange år, men kommer oprindeligt fra Cuba, hvor de er stolte over at have opskriften fra. Dog er deres opskrift meget anderledes fra den vi drikker i Danmark. I dansk er der knust i og danskvand i. Det er der ikke i den originale opskrift.
Mojitoen blev for alvor stor i starten af 2006 og har lige siden været den nok mest populære danske sommerdrink. Mange barer har deres helt egen mojitoversion, men vi mener at den overstående opskrift er den mest “Normale” mojito opskrift.

Tip: Husk at du kan lej en bartendere til din fest og få alle de drinks du kan drikke :).

73 kommentarer

comments user
Anders

Som iste på en varm sommerdag. Bør laves på hvid Havanna Club. Er du nede med en mojito er du nede med de seje

comments user
Michael (administrator)

var på ferie spanien engang med min familie. I den på vi lå på camping i var der en marina, hvor der var en decideret rom-bar. Der serverede de en “Mojito de años” (“Gammel rom”)
Den blev serveret med minimum 12 år gammel rom, og hvis man købte den, fik man alle tiders stråhat gratis.

Har den stadig til minde om dengang 🙂

    comments user
    Lars

    Ha ha.. Der har jeg også været… Jeg fik 4 stråhatte på 6 dage

comments user
Sebastian

MMMMM!!! nice. Minder om en dejlig sommerdag. Den bringer virkelig de spanske rytmer frem!!

comments user
Kim

Hvorfor skal det tage så lang tid inden alt det gode kommer til Danmark! Mojito here we go!

comments user
Niller

God drinks manner!

comments user
Trisse

Intet mindre end fantastisk lille forfriskning på en varm sommerdag!

comments user
KE

Ja – en helt fantastisk sommerdrink – selvom jeg nu ikke er helt enig i opskriften 🙂 Rose’s Lime Juice hører sig ikke til i en Mojito

comments user
Pia

Jubiii, smager af paradis:)

comments user
Mads (administrator)

Det er selvfølgelig rigtigt, at de “rigtige” varer: Frisk frugt, gode spiritusmærker osv. altid gør sig bedst i drinks.
Jeg (og mange andre) er bare i den uheldige situation, at vi ikke lige har friskpresset appelsinjuice, limejuice, den “rigtige” gin osv. stående, og så kan andre ting udmærket gøre det – drinksoplevelsen er muligvis ikke den samme, men det smager nu godt alligevel.

comments user
Kristian

En sindsyg god drink… Har lige været på Cuba hvor alle drak den… Tog hvid havana club med hjem kun til den drink…

comments user
Anders

Denne drinks oplevede jeg første gang for et år siden i Prag på en fantastisk Cubansk cocktailbar “La Bodiquita del Medio”. Intet mindre end den bedste drinks!!!

comments user
Kurt

Hejsa
I Mexico, hvor jeg lige har været på ferie laves drinken således:
4 cl. Barcardi Lemon
5 mynteblade
2 tsk. sukker
2 cl. friskpresset limejuice
Danskvand (Club Soda)
Isterninger

Men en virkelig forfriskende drink.

comments user
Kjaeros

Det er en super drink. Har lige været i Malaga, hvor de solgte den i en Liters krus. Det var super man kun blive ved og ved. Ingen tømmermænd.

comments user
Thomas

En slurk af paradis. Tuft, hvis man lige kan hive frisk mynte frem fra drivbænken i vindueskarmen. Rom kan man blive meget forfalden til!!
Dejligt dejligt!!

comments user
chefen

Super drink, næsten lige så god som en Caipirinha!!!!!

comments user
http://mikkelhornnes.dk

det ER en rigtigt lækker drink.
for optimalt resultat:
1) brug frisk limesaft
2) brug rørsukker
3) brug rhum agricole (fx clement) i stedet for havanna club

comments user
http://mikkelhornnes.dk

det er en god idé at bruge et par hele stængler af mynte med bladene på, og køb dem hos din lokale tyrkiske/pakistanske grønthandler, de smager af mere.

comments user
Emil

Jeg har lige lavet den efter en opskift jeg fik af en bartebder i byen.. De kommer ihvertfald rigeligt med spiritus i den (6-8 cl)

comments user
Helle

Mommmmmms, smagen af Cuba

comments user
Jesper

Gør dig selv en tjeneste og stamp noget frisk ingefær sammen med de friske limefrugter og mynteblade. Og for lige at gøre denne fantaskiske drink endnu bedre- et stænk Angostura bitter til allersidst- mmmhh

comments user
anja

prøv og lav den sådan her.
4 cl. rom , lime,knust is,1 tsk rørsukker, frisk mynte,en lille spuizz tonic, frisk ingefær.
tag frisk mynte, limbåde og rørsukker og mas det i en morte til det får en lækker sirupargtig konsistens. put det i et glas med knust is og rom, og en lille squizz tonic.
Drinken serveres med sugerør i longdrink eller whiskyglas. god fornøjelse

comments user
Doobelt_A

En konan drik..:D
hvordan opretter man nye drinks..?

comments user
texe

Puh nej, den er skidt den cocktail her. Mynteblade hører bare IKKE til i glasset. Måske med undtagelse af Kyoto’s. 😛

comments user
Muren

Intet mindre end verdens bedste drink IMO, og jo myntebladene er det bedste ved det hele de smager jo fremragende…

comments user
texe

Der er nok afhængig af præference. Heldigvis stimuleres vores dertil indrettede smagsløg ikke af det samme 🙂 Men en spøgs cocktail er det da.

comments user
Chris

Jeg var i Barcalona på studietur… Jeg lover jer for at de lavede de mest fantastiske drinks… Specielt mojito’s… I jomfru anegade laver de tøsedrinks, men dernede sparer de ikke på alkoholen.. Så det smager godt og er meget økonomist

comments user
Sam

ellers hop ind på
http://www.bacardimojito.com/

og lær det der =)

comments user
Emil

Den skal da laves med rigtig lime.

Sådan her er den bedst:

4 cl Superior
4 mynteblade
1,5 skive lime
isterninger
dansk vand
1 tsk sukker

Smid 2 halve skiver lime, 3 mynteblade og 1 tsk sukker i og mos det. Fyldt med isterningerne, kom Superioren i og fyld resten med dansk vand og sæt et mynte blad og en lime skive på som pynt.

comments user
Torsten

Mojito er klart min favoritdrink:
Den laves bedst med “Havana club 3 años# rom, der er en melleting imellem lys og mørk. den er klart merprisen værd og giver drinken dejlig tvist.

comments user
Torsten igen

Jeg havde vidst lige lidt travlt, beklager stavefejl… den skal selvfølgelig laves med rigtig lime og mynten er desværre nogen gange ret smagsløs herhjemme i supermarkederne, så smag lige på den inden du køber.

comments user
Sanne

Super frisk skøn drink, skal klart laves med frisk limefrugt og mynthe

comments user
Tina

Der er kun 1 ting at sige om denne drink: YAM YAM!
Hvorfor har jeg først lært den at kende som 31-årig?

comments user
Christian

Stop nu! Sådan her laves den:

4 cl. hvis rom. Fuck nu hvad det er for en rom. Ved en blindtest ville stort set ingen alligevel kunne smage forskel på den ene og den anden.
6-7 limebåde – afhængig af størrelsen.
8-10 mynthe-blade.
2 spsk. sukker.
Knust is!! IKKE isterninger.

Put limebåde, mynthe-blade og sukker i glasset. Herefter morter du det – forsigtigt.. Det er ikke en slåskamp, men en drink du er i gang med.. Og lime-smagen ødelægges af at blive mast for meget.

Nu hælder du de 4 cl. rom ned i glasset, så det ligger oven på det andet. Du fylder glasset op til kanten med knust is. Nu shaker du! Og du shaker godt i 10-12 sek. Herefter løfter du shakeren fra dit drinkglas. Du topper drinken med knust is og soda.

Du bruger aldrig isterninger til denne drink. Hele pointen med knust is er jo, at de afgiver vand til drinken…

God fornøjelse.

comments user
Isaac Abella (Bar Rouge – First hotel skt. Petri – Copenhagen)

Jeg er enig med Christian mht. ingredienserne (med undtagelse af at han mangler Agustora bitter, – der skal blot et dash i.) til en mojito, stridspunktet kommer ved om den skal shakes.

Jeg har ved gud aldrig set nogen shake en Mojito, på trods af at jeg både har været på “La bodegita del medio” og “La Floridita”, samt et utal af andre barer i hele verden ikke mindst på Cuba.

En Mojito skal “stires” eller røres!

Jeg ved det er almindeligt at bruge friske limebåde hvilket jeg også foretrækker, men hvis det skal være den gammeldags cubanske opskrift, så bør man faktisk bruge fasten fra en halv citron el. lime og ikke putte bådene i glasset.

Og for guds skyld aldrig Roses Lime! En limefrugt koster meget og du kan sågar købe dem i både Netto og Fakta

comments user
Isaac Abella (Bar Rouge – First hotel skt. Petri – Copenhagen)

Når jeg skriver fasten så mener jeg jo saften – men det ved i jo godt! …. Det går nogle gange lidt stærkt!

comments user
Isaac Abella (Bar Rouge – First hotel skt. Petri – Copenhagen)

Og når jeg skriver meget – så mener jeg meget lidt!

comments user
Kristian

pisse irriterende, nu har man lige besluttet sig for ikke og drikke så meget mere og så render man ind i Mojitoen! Pis,,,men SKÅL

comments user
Christian

@Isaac Abella…

Om der skal Angostura i eller ej, hmm… Det er der nok delte meninger om. Men er til gengæld enig i med dig, at den kan stirres. Hvilket jeg også oftere og oftere gør – som når jeg f.eks. laver en Kaipiroska. Holder en serviet med den ene hånd – sådan halvt hen over glasset og barskeen med den anden og stirrer så.. Enig! 🙂

comments user
Kew

Tjae…Bitters eller ej?
Hvis der endelig skal bitters synes jeg personligt det skal være Fee Brothers Orange Bitters eller peychauds bitters men vil helst undvære.
Hmm…Servietten mens man “stirrer”?? Har kun set London bartendere og så mig bruge den….

comments user
Kew

MEN!!! Uanset hvem der bruger det lille trick så synes jeg kun det er rigtig god stil af flere årsager så det var ikke for at tage patent eller påstå noget som helst…Bare lige for at få det på det rene!

comments user
Froggys

Hvad er pointen med at holde en serviet når du stirrer? Er det til folk der omrører meget vildt eller hvad? Ikke fordi jeg vil spille “langhåret”, men jeg kan bare ikke lige se logikken i det..

comments user
Kew

Har i min tid set alt for mange baretendere der når de stirrer holder skeen med den ene hånd og med den anden hånd om kanten af glasset hvor personen skal drikke fra. Hvis du står i en bar hvor du mellem 22-02 laver ca 400 drinks i gennemsnit pr aften ved jeg godt du ikke har tid til at vaske hænder efter hver eneste gang du har rørt ved div. råvarer, skiftet askebægrer, røget en halv cigaret, givet hånd til venner etc…..
Personligt ville jeg ikke drikke af noget hvor bartenderen eller tjeneren har haft fingre nede i glasset eller på kanten af det.
Man må altid spille langhåret!

comments user
Kew

Undskyld stavefejlen. Der skulle i første paragraf naturligvis have stået “Bartendere”.
Så skulle det være på plads…

comments user
Froggys

Jamen det var jo bare lige det jeg ville vide, tak skal du ha. Men lige en ting til: Skal der danskvand i en Mojito eller kan det undlades? Grunden til jeg spørger er, at det godt nok står oppe i den opskrift der er anvist her på siden, men i den der er lavet af “Isaac Abella” og “Christian” fremgår det ikke, at der skal danskvand i.. Men det kan jo godt være at de bare har set det som en selvfølge..

comments user
Kew

Jeg har aldrig set/fået eller fået serveret den uden. Christian nævner det godt nok men skriver bare soda istedet somer det samme…

comments user
Kew

Beklager stavefejlene men klokken er 3:30 og er lige kommet hjem fra job og er ved at gå til af søvn. Håber der bliver båret over med det…

comments user
Froggys

Bare i orden. Har du forresten et godt foreslag til bøger el. omkring bartanding? Ikke så meget begynderbøger, men bøder til let øvede??

comments user
Froggys

*bartending

comments user
Kew

Absolut!! Mine 2 favoritter og dem jeg anbefaler til alle er:
The Craft Of The Cocktail af Dale Degroff
Og The Joy Of Mixology af Gary Regan.
Udover det er der osse American Bar af Charles Schumann.
De kan alle købes på amazon.com men man kan osse bestille hos Politiken boghal.
Hvis du/I er interesserede så skriv jeres mail adresse og så sender jeg jer nogle nyttige links bl. til debat forums hvor de førnævnte herrer er hyppige skribenter.

comments user
Froggys

Jamen det ville jeg da gerne have. Min mail er: Gammelhave@hotmail.com

comments user
Froggys

Jamen det ville jeg da gerne have. Min mail er: Gammelhave@hotmail.com

comments user
Jannick

Hmmm, umiddelbart ville jeg bruge rørsukker også 2 barskeer af det, og 4-6 limebåde, og ca 10-12 mynteblade, og slet ikke rose’s lime men måske lidt gomme, så smager den bedst, er i øvrigt enig i at Lys Havana er det bedste!

comments user
frede!

mojito hahahahah! sikke noget lort, prøv hellere absindh!!! med lakrids i… uhmm!

comments user
Neu

jeg drikker meget sprit med sort svin og lidt hash. mmmmm

comments user
Abildtrup

Drinken er helt kanon, hvis man altså laver den rigtigt!!! Brug firsk presset limejuice, aldrig rose´s!!!! Ikke normal sukker, men rørsukker så masser man ca 10 mynteblade med en muddler, og putter 5-6 hele i!en god hvid rom og noget danskvand!!

comments user
Morten

hvor meget dansk vand skal der cirka i?

comments user
FliP

Kan administrator ikke ændre opskriften til noget som rent faktisk MINDER om en rigtig Mojito? 🙂

Sådan her laver vi den på NASA:

8-10 Mynteblade (muddled)
5-6 Limebåde (muddled)
2cl sukkerlage
1 tsk. rørsukker

knust is
3cl Oro
3cl Superior

Top med sprite/danskvand

comments user
basse

du snakker om rigtige mojitos.. hvor kommer spriten så ind i billedet?

comments user
Nybegynder

Hvad hedder det redskab man knuser mynten med !? Og hvor kan man anskaffe sig sådan en ?

comments user
Nybegynder

Hvad hedder det redskab man knuser mynten med !? Og hvor kan man anskaffe sig sådan en ?

comments user
Hjarne

mojito har nu igennem de sidste 6 år været min farvorit drink.
Den kan laves på mange måder, alt efter hvilke tunger der skal drejes rundt i den. og der er mange variationer. Men de grundlæggende ting der går igen er rom’en, rørsukkeren, “isen” limefrugten og saften, mynthebladene, danskvandet og solskinnet.
Mange ting bliver anvendt for at tilfredse de milliarder af smagsløg der findes rundt omkring i verden. udover den meget enkle original drink. er jeg selv meget tilfreds med brugen af angustura, og lidt tilfreds med udgaven af whisky (mine smagsløg forstår den ikke).

comments user
Kris

Jeg drikker, og serverer mange Mojitos uden danskvand. Man skal bare lade den stå et øjeblik længere, og den er dejlig :)Som beskrevet 50 gange altid med frisk lime. Den man knuser mynten med, samt limen, og rørsukkeret hedder en morter, muddler eller støder. smager ogs dejligt med mørk rom 🙂

comments user
Kiilerich

Mojito er klart min yndlingsdrink sammen med white russians og almindelige G&Ts.

Som mange andre har skrevet, findes der mange forskellige opskifter, drinken kan laves efter. Den ovenstående er dog en af de dårligste, jeg har set. Rose’s limesjask må aldrig, aldrig nogensinde nærme sig en mojito eller nogen anden drink. Kan kun bruges til at sprøjte på gulvet fot at fjerne lugten, hvis nogen har brækket sig.

Her kommer den opskrift, som jeg helst bruger, hvis jeg har ingredienserne:

Mojito laves selvfølgelig i kander, så der er nok til alle, så til 1½ liter bruges:

– ½ liter god, mørk rum (fx Havana Club)
– Sukkerlage lavet af 1½ dl mørk muscuvado rørsukker og 1½ dl vand kogt sammen.
– Cirka 1 dl. finthakket, frisk mynteblade.
– 5 limefrugter hakker fint med skal og det hele.
– Saften fra cirka 10-15 limefrugter.
– Så meget knust is, som der nu kan være i kanden.

Mere af det hele!

comments user
Johan

Nogle som ved hvad mojito bestyder på spansk?

comments user
Kiilerich

Det diskuterede jeg faktisk med nogle venner forrige weekend.

Mojito betyder ikke noget, men kommer enten af det cubanske ord “mojo”, der betyder at blande eller krydre, eller af ordet “mojar”, som betyder at gøre våd, væde.

En anden forklaring er, at drinken har sit navn fra det afrikanske ord “mojo”, der er betyder noget i retning af at fortrylle.

Jeg vil helst tro på den sidste forklaring, for det er en ret fortryllende drink.

comments user
Kenneth Andersen

Den kan med fordel mixes med et par enkelte jordbær for farve og en smagsnuacnes skyld… fik det på Reef N Beef i Kbh i gåraftesog det gjorde den bestemt ikke til skamme.

/Kenneth

comments user
Esto es cubano –

Alright, Mojito’en kommer fra Cuba – og det helt rigtige sted at få den er “La Bodiquita del Medio” (ifølge mig og Ernest Hemmingway). “La Flamingo” er hvis du vil have en daiquiri (hvilket jeg igen er enig med Ernest i)..

Men men, hvis I skal lave en rigtig mojito, så kan I godt smide alt jeres bitter, cl-mål, limebåde etc. til helvede hvor det kommer fra.

Det hedder limejuice (en sjat),
Sukker (bare alm. dejligt sukker, og ikke alt muligt fancy djævelskab),
Mynte (ikke noget med blade – ned med hele stænglen),
En stor sjat hvid rom (gerne Habana Club, en tre års kan også bruges hvis det er det der er blevet købt ind)
Top op med dansk vand – bare den billige fra supermarkedet

Så skal drinken stirres, og gerne uden serviet – den må godt få en ordentlig omgang så det bruser lidt over, det er jo en del af charmen. Mynten skal også afgive lidt smag, så den skal have nogle hug..

Så må der drikkes, og da det kun tager den halve tid at lave drinken på den org. cubanske facon, så gør det ikke noget at det går hurtigt med at drikke den.

Sådan laves Mojito på Cuba, og sådan bør den laves.

Hvis I vil lave Mojito på alle mulige andre fancy måder, så skal I være velkomne, bare I kalder den det den er – en Mojito m. bitter, bær, limebåde etc.

comments user
Knudsen

den smager bare for nice… sygt nice drink

comments user
Sven Gynge

Den ku vi godt ha brugt i svenskerkrigen!

comments user
Mathias

Altså jeg ved ikke med jer andre, men jeg er ret uenig i, at myntebladene skal muddles sammen med sukkeret og lime bådene.. for det første er slet ikke nødvendigt at muddle myntebladene, det er nok at slå let på bladene for at få den gode smag frem. Desuden bliver bladene også ødelagt hvis man muddler dem, og så risikerer man at få dem op med sugerøret, hvilket jo bare er irriterende..
#HilsenBartenderen

    comments user
    admin

    Hej Mathias

    ret enig, det er vigtigt at man muddle det meget forsigtigt at bladene ikke går i stykker

comments user
Leon lauritsen

Drop alt det der danskvand og prøv med ginger ale sodavand i stedet for.

Tag
nogle friske mynteblade
1/2 limefrugt
1 tsk rørsukker
knust is
6 cl ginger ale
2 cl havana club 3 år (anejo 3)

Mos myntebladene
pres limen i
tilsæt rørsukkeret, ginger ale og rommen.
Fyld op med knust is.

Send kommentar