Gin
Gin er klar alkohol med smag af enebær. Med rødder i den hollandske Genever der oprindeligt blev lavet af medicinske årsager, kom til England og blev senere udviklet til det vi kender som Gin i dag.
I gin vil man ofte også anvende ingredienser som koriander, citronskal, appelsinskal, grapeskal, kardemomme og angelikarod. Der findes forskellige former for Gin, den meste kende er London Dry, som betyder at alle ingredienserne skal destilieres sammen med væsken som man laver alkoholen på.
Slåen gin er som sådan ikke en gin, men en likør der har ligheder med gin, hvoraf den har taget navnet fra. Gin er for tiden en af de mest populære spiritosa, ikke mindst med den “danske” Geranium Gin.
Af smagsvarianter kan nævnes:
Genever der er en hollandsk gin, med god fylde i smagen
London-gin, der er fællesbetegnelse for usødet, tør gin.
Slåen-gin, der er krydret med slåen og sukker har en kraftig rød farve.
Gin udmærker sig derudover ved at være den alkohol-type, der indeholder færrest congener (de stoffer, der er skyld i tømmermænd)
Golden Fizz
4 cl. gin 4 cl. citronsaft 1 tsk. flormelis 1 æggeblomme Shake alle ingredienserne kraftigt og server drinken.
Gimlet
Gimlet 4 cl. gin 2 cl. limejuice Isterninger Shake ingredienser og server drinken. Utrolig lækker klassiske cocktail perfekt til enhver aften hvor der skal nydes en eller cocktail eller til nytår, hvor det nye år skal fejres. Tip: Husk at du kan leje en bartender til din fest og få alle de gimlets du kan drikke :). Se…
Cresta Club
4 cl. gin 2 cl. grapefrugtjuice 1 stænk grand marnier Isterninger Shake ingredienserne og server drinken.
Honeydew
2 cl. gin 1 cl. citronsaft 1 stænk pernod Champagne 50 g. honningmelon i tern Isterninger Hæld gin, citronsaft, pernod og melon i en blender og blend det i omkring et halvt minut. Hæld derefter drinken i et glas og fyld efter med champagne. Se flere opskrifter med Tullamore D.E.W. Whiskey
Orange Blossom
1 cl. gin 1 cl. sød vermouth 1 cl. appelsinjuice Isterninger Shake gin, vermouth og appelsinjuice med is. Hæld indholdet over i et lille glas og server. Pynt evt. med appelsinskiver.