2-5 cl Baileys
2-5 cl Kaluha
2-5 cl Absinth
Well, der er jo mange der tror at en B-52 skal laves med cointreau, men absolut nej, en rigtig B-52 laves med absinth. (Helst rigtig tjekkisk absinth.)
De 3 ligges i et glas lagvist, brug en ske til at sørge for at drinken bliver rigtig lagdelt. Absinthen skal ligge øverst.
Til sidst sætter man ild til absinthen, lader det brænde kortvarigt, pust det ud – og så bunder man ellers med et sugerør. (Det hele skal bundes i et sug, ellers får man ikke den rigtige smagsoplevelse.)
Grunden til at der står 2-5 cl er fordi det ret meget er op til den enkelte hvor meget alkohol man faktisk kan tåle, især da den gode tjekkiske absinth er på små 70%.
God fornøjelse!
Det er den bedste drink der nogen sinde er lavet…
Hvor kan man købe absinth
Det er da dumt at sætte ild til absinthen. Man brænder jo bare al den gode alkohol ud. Ellers skide god drink…
Det smager skide godt. 11 ud af 10 stjerner her du. prag here i come.
Rar blanding af grønlige- og jordfarver..
Lige noget man får lyst til at hælde ned i halsen, mange gange på en aften.
Et af de mest tåbelige shots nogensinde men tillader mig at skrive da opskriften ikke er korrekt:Jeg gør målene op i dele da det ikke er afgørende om man bruger en cl. eller 1000 liter, så længe blandingsforholdne er rigtige…Lige som i alle andre drinks.
b-52:
Drinken lægges i lag i følgende rækkefølge:
1 del kahlua
1 del baileys
1 del cointreau(før i tiden grand marnier)
Den er i øvrigt opkaldt efter de bombefly usa brugte i vietnam krigen.
B-53:
Denne laves som b-52 men man udskifter cointreau med vodka.
B-54:
Ingredienser lægges i lag i denne rækkefølge:
1 del amaretto
1 del kahlua
1 del baileys
B-55(Som sidsel har beskrevet):
Ingredienser lægges i lag i følgende rækkefølge:
1 del kahlua
1 del baileys
1 del absinthe
I 2003 på circus bar i london blev den nyeste i B shot serien lavet.
B5200:
Ingr. lagres i denne rækkefølge:
1 del kahlua
1 del baileys
1 del woods 100% rom