Isbjørn drink

Isbjørn drinkopskrift

 • 4 cl Vodka
 • 2 cl Bols Blå
 • Sprite
 • Isterninger

Kendes også under navnet “Blue Lagoon”.

Kan du lide denne drink, kan du sikkert også lide Filur eller brandbil.

 

Isbjørn Drinken: En Kulinarisk Tidskapsel fra 90’erne

I hjertet af 1990’ernes cocktailscene var der en drink, der skilte sig ud som et symbol på den tid: Isbjørn. Denne ikoniske cocktail er en kulinarisk tidskapsel, der bringer minder frem om en æra af optimisme, frihed og kreativitet. Isbjørn-drinken er ikke bare en blanding af ingredienser; den er en nostalgi-fremkaldende rejse tilbage til en tid, hvor farverige cocktails og livlige fester var en uundgåelig del af populærkulturen.

Isbjørn-drinken er kendt for sin lyseblå farve, der straks fanger øjet og vækker nysgerrigheden. Denne farve er ikke kun et visuelt statement; den symboliserer også friskheden og køligheden af den arktiske is, der inspirerede drinkens navn. Isbjørnen selv, som ikonet for denne cocktail, er et symbol på styrke og majestæt, og det er denne aura af storslåethed, der omgiver Isbjørn-drinken og gør den til en legende inden for cocktailverdenen.

At skabe en Isbjørn-drink kræver nøje udvalgte ingredienser, der alle bidrager til dens karakteristiske smag og udseende. En base af vodka danner rygraden i denne cocktail, der bringer en subtil sødme og en renhed til blandingen. Blå Curacao tilføjer ikke kun den ikoniske farve til drinken, men også en citrusagtig smag, der giver en frisk og livlig fornemmelse på tungen.

Men det, der virkelig adskiller Isbjørn-drinken fra andre cocktails, er dens hemmelige ingrediens: Schweppes Russian. Denne læskedrik tilføjer en unik smag og kulsyre til blandingen, der giver en sprudlende fornemmelse og en ekstra dimension af kompleksitet til drinken. Den subtile kombination af sødme, citrus og kulsyre gør Isbjørn-drinken til en forfriskende og festlig oplevelse, der appellerer til både sanserne og sjælen.

Serveringen af en Isbjørn-drink handler ikke kun om smag; det handler også om at skabe en stemning. Den lyseblå farve og den boblende konsistens gør denne cocktail til et imponerende syn, der straks skaber en festlig atmosfære. Serveret i et højt glas med isterninger og en skive citron som garnér, er Isbjørn-drinken en invitation til at fejre livet og nyde øjeblikket.

Men hvad gør Isbjørn-drinken virkelig speciel, ud over dens karakteristiske smag og udseende, er dens evne til at vække minder og følelser. For mange er Isbjørn-drinken mere end bare en cocktail; det er et symbol på en tid og et sted, hvor alt var muligt, og hvor festen aldrig stoppede. Det er en drink, der fejrer ungdommens uskyld og håb, og som bringer et smil frem på læberne hos dem, der husker de glade dage fra 90’erne.

Så næste gang du ønsker at genopleve glæden og spændingen fra 90’ernes festlige scene, skal du bestille en Isbjørn-drink. Lad dens lyseblå farve og forfriskende smag tage dig med på en rejse gennem tid og minder, og lad dig forføre af den nostalgiske charme, som kun en Isbjørn-drink kan bringe til bordet.

47 thoughts on “Isbjørn drink

 1. en sikker vinder hvis der er ikke er noget andet godt….

 2. Den er go som jeg også lige har skrevet under Blue Lagoon 🙂 det er præsis det samme kun navnet:P

 3. Whoops!
  Ja, det har du da ret i – Blue Lagoon drinken slettes hermed!!

 4. Dejlig drink… kan oss laves med bols blue…

 5. Som så er det samme som blå curacao 🙂
  Måske er beskrivelsen ikke helt god nok – så den ændrer jeg da lige lidt.

 6. MUMS!!!! Den er kanon denne drink. En af mine favoritter

 7. Mangler der ikke nogle isterninger?? den er som alle andre drinks, for dyr på natklubber, men kanon hjemmedrink 😀

 8. Jamen, det har du da ret i. Jeg tilføjer straks isterninger til listen.

 9. Hmm. hvis der absolut ikke er andet, kan den vel drikkes. ALT for sød, smager som saft

 10. Den er gået hen og blevet et must, når man er i byen. Men den er ikke videre sindsoprivende!

 11. Isbjørn er bare den bedste drink jeg nogensinde har prøvet… dem der læser det her og ik har drukket Isbjørn… siger jeg bare prøv det, det er bedre end at få orgasme… 😉

 12. ypperlig drik, heroppe i norden,grønland.
  også kaldet ” nanok” isbjørn!!

 13. dn smager da for godt.. blue bols og vodka.. kanon blanding..

 14. Eneste måde at drikke spirte på …*GGG*

 15. Det er en drink der rykker. Den sparker numse,den er dejlig, den er god, den er skøn, den er kølig, den er suveræn, den er super, den er genial, den er smuk, den er nem at lave, den er billig at lave, den er forfriskende og den er opkvikkende…. kort sagt; vi elsker den.. den kan jo godt drikkes hvis man er stiv nok og der ik lige er andet…

 16. Skal den laves på rigtig New Yorker style skal den laves med

  4 dele vodka
  2 dele blue curaçao
  4 dele ananas juice
  3-5 stænk triple sec
  isterninger
  og så selvfølgelig et stykke ananas på kanten. 🙂 Mums det er godt.

 17. En dejlig drink, en god variation er citron vodka istedet for normal. Jeg må sige til “steneren” at den altså ik er lige dyr alle steder, smøgen(der grundet ejerskift er lukket nu) i holbæk, solgte den til 25 kr stk som standard pris.

 18. den er sgu god, men har lige et spørgsmål. ved nogen hvor henne man kan købe Blå bols, eller blå Curacao til drinks.. ?

 19. Ja rigtig god drink, og du kan købe blå bols (curacao), i mange butikker, men Bilka, føtex og de lidt større har det næsten altid.

 20. Den Er g-e-n-i-a-l…!!! Kan drikkes på alle tidspunkter af døgnet, alle dage, alle, uger, alle måneder og kortsagt…kan den drikkes – ALTID..!!!

 21. Den drinks er pisse god men den er bedre lidt skærker

 22. er der ikke en billigere udgave af curacao end lige blå bols?

 23. Hvilken slags vodka er bedst?

  Please answer quick, im thirsty 🙂

 24. hvad er triple sec og hvor købes det og hvad med blue curacao… jeg har været i føtex og bilka men ingen aner hvad det er nogen der kan hjælpe… ville gerne lave den til en grill fest i weekenden… jeg boer i ballerup lidt uden for kbh og der er der ingen der ander hvad det er…

 25. Til Tina
  Blå Curacao er en ikke alkoholisk ingrediens der er meget blå. Den står typisk i vinafdelingen ved siden af Rose’s Lime og Grenadine. Triple Sec kan du læse om ude i siden
  <- Under ingredienser

 26. Emil! Hvordan fik du lige pillet alkoholen ud af curacao? De ligger med en alkoholprocent først i 20’erne alt efter type

 27. Jeg elsker din isbjørn. desværre ved jeg heller ikke hvor jeg skal finde det blå Curacao. Det er helt sikkert min ynglingsdrink. men man skal nu passe lidt på med den 😉

 28. Jarh, den jeg har er på 0, men blå bols er jo et andet eksempel. Jeg bruger Rose’s men man kan jo bruge meget andet.

 29. Emil.
  Hva hedder den du har ?
  og hvor meget koster den ?

 30. Hvor fanden kan man købe blå bols eller Blue Curacao?
  Har kigget i Irma, netto, Spar og 2 kiosker.. Den er umulig at finde ???!

 31. Er der Alkohol i Blå Bols? Tænkte lidt over det, fordi der er jo ikke Alkohol i Blå Curacao.. !?! (:

 32. Peter.
  Curacao er en orangelikør.Bols er et mærke og blå Bols en variant af samme. Den holder 21 %.
  De der mixerting er saftevand med en masse forskellige E-numre og er alkoholfri.

 33. istedet for blå bols kan man også bare knuse blå ugler og blade med vokdaen og så sørge for at skallerne fra bolcherne ikke kommer med, og faxe kondi istedet for 7up.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *