Caipirinha

Lej en bartender
Opskrift:

 

  • 5 cl Cachaca (Vi anbefaler Velho cachaca)
  • 1 spsk. Rørsukker
  • ½ Lime i både
  • ½ kop knust isKnus sukker og lime i en morter.

Kom Lime, sukker i dit drinks/rocksglas. Muddle kraftig. Tilsæt knus is og derefter cachaca.
Serveres med sugerør, evt en lille ske.

Nydes langsomt, så cachaca’en når at trække smagen fra lime og sukker.

Kan du lide Caipirinha, så anbefaler vi bl.a. også Mojito eller
caipirinha limon.

Udover den traditionelle Caipirinha, findes denne lækre cocktail også i andre varianter. Prøv bl.a. også strawberry Caipirinha, hvor du skal tilføje ca 2,5 cl jordbær sirup. Ved at tilføje lidt frugt, får den et lækkert fruity touch.

Tip: Husk at du kan leje en bartender til din fest og få alle de drinks du kan drikke :).

18 Kommentarer

  • Louise siger:

    Verdens bedste drink

  • Peter siger:

    Kanon!! men prøv med rør sukker istedet for farin

  • Søren siger:

    Rørsukker og ikke Farin. Kanon drink til hede sommernætter.

  • Mette siger:

    Fantastisk! Og ja. Med rørsukker.

  • Chris siger:

    Caipirinha’en er fra hvor jeg bor, Brasilien. Den skal laves med rørsukker(ikke Farin)og så skal glasset fyldes op med KNUST is, derefter overhældes med Cachaca!

  • Mikkel Jensen siger:

    Sådan skal den skrues sammen Flot

  • Nicolai siger:

    skal det være eksotiskt, så la’ det være eksotisk: masser af is og rørsukker.
    Cachaca kan udskiftes med vodka og så har man en caipirosca! så har man lidt at veksle imellem når man skal charme pigerne

  • Emilie siger:

    Man kan sagtens bruge lys rom istedet for cachaca.

    • Jesper siger:

      Som brasilianer vil jeg sige det er helligebrøde at bruge lys rom det har slet ikke den samme smag som cachaca

  • Anders siger:

    Caipirinha laves med rørsukker. Den bliver fantastisk, hvis den shakes, som de også gør mange steder i Brasilien. Knus lime og rørsukker i bunden af en shaker, fyld med is og cachaca, ryst og server det hele i et koldt glas.

  • gulliver siger:

    jeg istemmer: rørsukker! det der med brun farin holder ikke rigtigt. Ang. Cachaca: Hvis du kan finde Ypioca Ouro eller Germana, så brug dem. De er blandt de bedre cachacas herhjemme. Husk at vaske limen ordentligt – med sæbe – da de er fyldt med giftige sprøjtemidler… og så “SAUDE!” den smager bare SÅ godt… (skål på portugisisk)

  • Ziggie siger:

    agurkedrinken! GG and i like it a lot!

  • John siger:

    Lige lidt off-topic, men hvordan udtales Cachaca? Nu tænker jeg på hvilke af c’erne der skal udtales som s og hvilke som k.

    • Jesper siger:

      Det første c udtales som k og de andre c’er udtales som S men cha udtales som sh lyd og den sidste del S lyd

  • Mads siger:

    til John: Det første C udtales som ‘K’ det næste Ch som ‘TJ’ og det sidste som ‘S’. Det hele bliver altså til ‘Katjasa’

  • John siger:

    Mange tak, nu tør jeg spørge efter det i butikkerne 😉

  • britt siger:

    Der er mange gode ting ved brasilien, men den bedste er nok Caipirinha. Dog bruger de rørsukker istedet for farin

Leave a Comment