Danskerne mener: Ingen øl til unge under 18

  Unge under 18, eller rettere mellem 16 og 18 år skal ikke have lov til at købe øl, hvis det står til 73% af danskerne, skriver avisen.dk

  Epinion har for Retail Institute Scandinavia lavet en ny meningsmåling, der viser at 73% af danskerne mener at unge under 18 år, ikke skal have lov til at købe øl.

  Den 7. Marts 2011 trådte en ny lov i kraft, som siger at unge under 18 år ikke må købe stærk spiritus med en alkoholprocent over 16,5, men de må gerne købe øl og vin. Spiritusproducenterne har været hurtige, for allerede i februar havde de, de kendt lakrids shots klar med en alkoholprocent på 16,4, altså akkurat indenfor lovens rammer.

  Nu er danskerne så klar til helt at lukke for alt salg af alkohol til unge under 18 år.

  Hvad med cigaretter?
  Når man nævner forbud for unge under 16-18 år, hænger alkohol og rygning sammen.

  Hvis man tænker sundhedsmessigt, er det så ikke lige så slemt, eller måske endnu værre at begynde at ryge? Her bliver man hurtigt præsenteret for hash, som får en til at blive ustabil, og måske holde længere pauser fra skolen (skribentens egne erfaringer med studiekammerater), og ved længervarende rygning, skaber det flere sygdomme, længere indlæggelser osv. Skal man så sætte alderen for køb af cigaretter op til 21 år?

  Hvad er din mening om den forslåede lovgivning, og hvordan hænger dette sammen med at man overvejer at sætte valgretsalderen ned til 16?

  Man kan godt tage ansvar for hvem der skal styre landet, men må ikke drikke en øl i fredagsbaren, på drinksdatabasen.dk forstår vi det ikke!?

  Kilde: Avisen.dk

  2 thoughts on “Danskerne mener: Ingen øl til unge under 18

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *