Dark and Stormy

Klassikeren Dark and Stormy / Dark N stormy er en gammel piratsjus, der giver et ordentligt skud energi, når mørket sænker sig, og regnen rusker udenfor. Den er opfundet af den engelske flåde et sted mellem 1530 og 1900-tallet efter det forhåndenværende søms princip og består af lime, som briterne dyrkede i deres kolonier, mørk rom, som matroserne fik som dagsrationer i stedet for gin, når de sejlede hjem fra Caribien, samt ginger beer, som man drak om bord på skibene, fordi det kunne holde sig længere end vand på de lange togter. Rom var dengang fast inventar i flådens og militærets medicinskab, fordi det giver et ordentligt energiboost, når kroppen er udmattet.

Der findes utallige opskrifter og historier omkring Dark and stormy, hvordan den skal laves, hvilken rom der er den “rigtige” dark and stormy rom. Nogle mener det er Gosling rom, andre er sikker på det er sailor jerry eller kraken rom. Det er ikke noget vi vil blande os i, men lade være op til jer.

Opskrift:

  • 5 cl Matusalem Rum
  • 1 Limebåd
  • 1/2 cl Angostura
  • ca 10 cl Ginger Beer

Fyld et highball glas med is og hæld rom, og Angostura i. Pres saften ud af limebåden og anbring den derefter i glasset. Fyld mere is i, top op med ginger beer og rør let rundt med en bar-ske.

Tip: Husk at du kan leje bartendere til din fest og få alle de Dark n stormys du kan drikke :).

Lej en bartender til din fest allerede idag!

Lukket for kommentarer.