Kendte drinks og cocktails opkaldt efter store byer

Singapore Sling opskrift i lækkert cocktail highball glas

Kendte drinks og cocktails opkaldt efter store byer

Måske har du aldrig tænkt over det, men mange drinks og cocktails er opkaldt efter nogle af verdens store byer. Monte Carlo Cocktail, Moscow Mule, Manhattan, Singapore Sling og The Big Apple er gode eksempler på denne type drinks. Hvis du får mulighed for at besøge nogle af byerne, så er det næsten et must at smage en af de lækre cocktails ”on site”. Her får du opskriften på et par af de kendte ”City Drinks”, og nogle særlige facts fra byerne de er opkaldt efter.

Monte Carlo Cocktail

 • 6,0 cl Rittenhouse
 • 100 Rye whiskey
 • 1,5 cl Benedictine Likør
 • 2 strejf Peychaud’s Bitter

Tilsæt alle ingredienserne i et glas fyldt med 2/3 is og rør i 30 sekunder, indtil det er cocktailen er godt afkølet – og hvad ville være bedre end at nyde en “Monte Carlo Cocktail” i det fashionable Monaco? Det lille fyrstedømme Monaco er et sted, hvor du kan få mange oplevelser med hjem. På trods af kun 40.000 indbyggere indbyder stedet til en masse sightseeing. Især i Monte Carlo kan du opleve ekstravagance i verdensklasse. Her finder du hotte sportsvogne i gaderne og gigantiske lystbåde, der ligger side om side i Monte Carlo Harbour. Monaco har flere tilbagevendende begivenheder, der er værd at opleve, hvis du er i området. Monaco er kendt for sit årlige Formel 1 Grand Prix, som er et af de mest kendte F1-løb i verden. I 2020 kan du tillige opleve The Pokerstars European Poker Tour. Eventet har deltagelse af mange velkendte ansigter inklusive Team Pokerstars-spillere. Hvis du er en tennisfan, er der også muligheden for at deltage i Tennis ATP Tour, som finder sted i april 2020.

Moscow Mule

 • 2 dl gingerbeer
 • 6 cl vodka
 • 2 økologiske lime
 • 2 stængler ingefær, tyndt skåret til pynt

Kom gingerbeer, limesaft fra en lime samt vodka i en shaker sammen med isterninger og ryst godt. Fordel i to glas og pynt med limebåde og ingefær strimler. Selvom Moscow Mule muligvis slet ikke stammer fra Rusland – men derimod fra Californien – så gør det ikke denne drink mindre spændende. Alene navnet på denne cocktail leder tankerne hen på en kold vinterdag i Moskva. Moskva er måske ikke det oplagte rejsemål, men denne by er faktisk et besøg værd, og flyveturen fra København klares på ca. 2,5 time. I den russiske hovedstad med 12 millioner indbyggere, kan du bl.a. se Den Røde Plads som ligger centralt i Moskva og som støder op mod Kreml. I den ene ende af pladsen kan du se Vasilij-katedralen, der med sine enorme kupler nærmest er synonym med Moskva. Lenins Mausoleum ligger også ved Den Røde Plads, og indeholder det balsamerede lig af Sovjetunionens grundlægger Vladimir Lenin. Gorkij Park er et andet yndet udflugtsmål for både moskovitter og turister. Parken er kendt fra utallige film og rummer en masse forlystelser, legepladser restauranter og rumfærger.

Singapore Sling

 • 30 ml London Dry Gin
 • 15 ml Cherry Heering Likør
 • 120 ml ananas Juice
 • 15 ml Lime Juice
 • 7,5 ml Cointreau
 • 7,5 ml Dom Benedictine
 • 10 ml Grenadine Syrup
 • Et dash af Angostura Bitters

Bland ingredienserne i en shaker og tilsæt isterninger, så cocktailen afkøles. Servér i et højt glas pyntet med ananas og kirsebær. Der findes flere udgaver af denne ikoniske drink, men denne opskrift skulle være den helt originale. Til forskel fra Moscow Mule har Singapore Sling faktisk sin oprindelse i Singapore, nærmere bestemt det berømte hotel Raffles Hotel. Her blev Singapore Sling opfundet i 1915 af bartenderen Ngiam Tong Boon, som en drink til hotellets kvindelige gæster. Raffles Hotel bør derfor stå højt på listen over steder, der skal besøges, hvis du kommer til Singapore. Et andet hotel, du kan overveje at besøge, er Marina Bay Sands, som bliver betragtet som et af Singapores vartegn. Singapore har en temmelig berømt Zoologisk have, som er opdelt i flere forskellige parker. Her kan du opleve alverdens dyr på tæt hold, og du kan endda få lov til at spise morgenmad med orangutangerne. I Singapore kan du opleve et samfund med mange forskellige kulturer, og ikke mindre end fire officielle sprog – malaysisk, engelsk, kinesisk og tamil. Besøg f.eks. Chinatown hvor du kan få en lækker madoplevelse, og få købt nogle souvenirs med hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *