Pisco Sour
50 ml Pisco
30 ml lime juice
25 ml sukker sirup
1 stænk angustora bitters
Æggehviden fra et æg
Det hele shakes og double straines i et martini glas. Jeg plejer at pynte med et cocktail kirsebær.
Mht balancen mellem ingridienserne er der mange versioner, men ovenstående har jeg haft bedst held med at servere. Det har specielt været en udfordrin at servere den her i Brasilien, da mange har været rejst rundt i Peru (Pisco eg Peru’s national sprut!) og smagt den lokale udgave.
Hvad er pisco?
Pisco er en farveløs eller gullig-til-ravfarvet brandy (en ånd fremstillet ved destillation), der produceres i vinfremstilling regioner i Peru og Chile. Pisco blev udviklet af spanske bosættere i det 16. århundrede ud af behovet for at koncentrere alkohol volumen for at transportere det til remote locations.Although, i modsætning til den spanske olie brandy af orujo lavet af destilleret olie, er Pisco lavet af druer wine.In 2013 den årlige produktion nåede 100 millioner liter i Chile og 7,2 millioner liter i Peru.
Du kan også læse mere om Pisco sour hos Berlingske