Rom, hvid
Rom laves på sukkerrør, hvor saften bliver kogt og det meste af sukkeret filtreret fra.
Tilbage har man melasse, som er en mørk sirup lignende masse. Denne masse tilsættes gær, som spiser det resterende sukker og omdanner det til alkohol.
Herefter varmes væsken op til ca. 78 grader, hvor alkoholen fordamper. Den process kan gentages alt efter hvad der ønskes af produkt. Hvid rom er enten en ikke-lagret rom, eller en lagret rom som er filtreret gennem aktivt kul, som fjerner farven.
Hvid rom bruges typisk i drinks, men enkelte premium rom kan også nydes rent.
Strawberry Cooler
4 cl. Vodka 2 cl. Rom 2 cl. Jordbærsirup 2 cl. Lime 1 Sprite (25 cl.) Serveres i et højt glas med isterninger. Glasset fyldes med 7-up efter behag. Pyntes med en skive Citron
Encos Favorit – Caribbean Champagne
1 cl hvid rom 1 cl creme de banane (bananlikør) Kold champagne Champagnen hældes i til sidst. Drinken er god som “velkomstdrink”.
Encos Favorit – Palm Beach
2 cl hvid rom 2 cl gin 2 cl ananasjuice Isterninger Ingredienserne blandes og drinken serveres.
Refresher
Rom, hvid Frisk citronsaft Sukker Sukker og citronsaft mixes godt ud grundigt (dosér efter behov). Når dette er gjort, tilsættes rom, og det hele rystes. Med det samme hældes det over i shortsglas, og så er det bare at drikke. Prøv selv frem med mængde af sukker og citron. Med den rigtige mængde, kurerer den…
Gul djævel
2 cl. lys rom 2 cl. galliano Appelsinjuice Isterninger Ryst den med is og hæld den gennem en si ned i et glas med isterninger.
Korsfarernes Død
1 del Rom 1 del Vodka 1 del Appelsinkoncentrat Vand Rom, vodka og appelsinkoncentrat blandes, hvorefter der tilsættes vand i passende mængder for at få den rette konsistens (pga. appelsinkoncentratet)
Jordbærgrød
2 cl lys rom 1 stænk jordbærsirup Sprite Isterninger Ingredienserne blandes og omrøres kraftigt, hvorefter drinken serveres.