Rom, hvid
Rom laves på sukkerrør, hvor saften bliver kogt og det meste af sukkeret filtreret fra.
Tilbage har man melasse, som er en mørk sirup lignende masse. Denne masse tilsættes gær, som spiser det resterende sukker og omdanner det til alkohol.
Herefter varmes væsken op til ca. 78 grader, hvor alkoholen fordamper. Den process kan gentages alt efter hvad der ønskes af produkt. Hvid rom er enten en ikke-lagret rom, eller en lagret rom som er filtreret gennem aktivt kul, som fjerner farven.
Hvid rom bruges typisk i drinks, men enkelte premium rom kan også nydes rent.
XYZ Cocktail
3 cl hvid rom 1½ cl Grand Marnier 1½ cl citronsaft Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres.
September Morning
4 cl hvid rom 2 cl citronsaft 1 æggehvide 1 tsk grenadine Ingredienserne shakes kraftigt og drinken serveres.
Rom Æggesnaps
6 cl lys rom 1 æggeblomme 3 tsk fløde 2 tsk flormelis reven muskatnød Isterninger Rom, æggeblomme, fløde og flormelis shakes kraftigt og hældes over i et glas. Lidt revet muskat hældes over til sidst.
Planter’s Cocktail
3 cl hvid rom 3 cl appelsinsaft 1 stænk citronsaft Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres.
Petite Flour
2 cl lys rom 2 cl Grand Marnier 2 cl Grapejuice Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres.
Night Light
4 cl lys rom 2 cl curacao 1 æggeblomme Ingredienserne shakes og drinken serveres.
El Presidente #2
4 cl lys rom 4 cl citronsaft 1 tsk grenadine 1 tsk ananasjuice Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres.
El Presidente
2 cl lys rom 2 cl Grand Marnier 2 cl sød vermouth 1 stænk grenadine Isterninger Ingredienserne shakes og drinken serveres.
Daiquiri Golden Fizz
4 cl lys rom 4 cl citronsaft 1 tsk flormelis 1 æggeblomme Ingredienser shakes kraftigt og drinken serveres.