Absinth

  4 cl god tjekkisk absinth
  Vand efter smag
  1-2 sukkerknald

  Sukkerknalderne placeres på en ske, og absinthen hældes over. Sæt ild til sukkerknalderne og lad dem smelte. Når sukkerknaldene er helt smeltet røres resterne ned i glasset med absinth og vand tilsættes efter smag.
  Drik!

  93 thoughts on “Absinth

   1. du kan købe absint i alle spiritus butikker

  1. Tjekkiet, det er dog ulovligt i Danmark.

   1. Det har aldrig været ulovligt i Danmark. Dog i det meste af Europa.

  2. Absinth er IKK ulovligt i danmark.
   jeg har selv købt en flaske på 85% i en spetialbutik i Århus.
   men der er ikk ret mange der fører det.

  3. Absinth kan købes i tyskland, der er ikke toldere mere så det er ikke noget problem at få det til Danmark!!
   🙂

  4. hey prøv en blålyn = kom isterninger i et glas held derefter blå sprite i og absinth bagefter, fed farve rør rundt og drik…MUMS! og det rykker!

  5. Ta’ til Tjekkiet og prøv den på hot shot metoden!! den kradser i halsen og det går lige til hjernen

  6. helt sikkert… prøv at ryge en blunt efter en halv flaske.. Det holder:D

  7. Den absinth du finder i DK er uden alrunerod. Det er den, der gør dig ”skør” og får dig til at se grønne væsner.. Det er helt lovligt med den absinth du kan købe i DK. Det er bare ganske almindeligt alkohol!!

  8. Jeg har lige været i Tjekkiet, og har købt 2 flasker Hill’s Absinth med hjem. Vi skal smage det på lørdag. Jeg skal nok hilse fra jer, hvis jeg møder den grønne fe…

  9. Absinth er ikke ulovligt i Danmark og kan købes i næsten alle special butikker der sælger vin og spiritus.

   Problemet med at købe det i Danmark er:
   1. det er tit dyrt, ca. 300 for en flaske.
   2. der er ikke mere med 10ml thujone pr. liter

   Rigtig absinth bliver lavet på wormwood, der indeholder stoffet thujone der er det på mange måder minder om THC (det aktive stof i cannabis), både i virkning og kemiskopbygning.

   I EU er lovgivningen på området sådan at der ikke må være mere end 10ml thujone pr. liter.
   Et problem med den måde mange laver absinth med det lave thujone indhold er at det får en bitter smag :/

   well.. jeg skal ikke stoppe folk i at løbe ud og købe en flaske absinth, da man kan få nogle der smager fint i Danmark, men jeg vil lige give folk et råd med på vejen.
   Gå ikke efter det med mange %’er i. Alt over 60% synes jeg ikke smager godt hvis det ikke er tilsat vand.

  10. Absinten fortrækker jeg at drikke rent , men på den måde at man slupre 1-2 cl. i munden hvorefter man synker det, det giver en god smag i munden, og når du er forkølet, fjerner det slim i halsen samt ømheden.

  11. man kan købe absinth lavet på malurt i de fleste størrere danske sprit-forretninger.

   Derudover har ægte absinth rent faktisk en “psykisk” effekt, da malurt, som på latin hedder Artemisia absinthium, indeholder den “giftige” keton thujon.

   Lidt forsigtighed må dog nok anbefales, thujon er et potentielt dødeligt giftstof – spørg bare Socrates. Absinth er dog ikke længere ulovligt noget sted i EU – til gengæld er der indført grænseværdier for indholdet af stoffet. Det mest giftige i drikken skulle således nu være alkohol, men det kan man jo som bekendt også dø af.

   Skål

  12. Det her det slår sku benene væk under folk..
   Kanon.. SKÅL!

  13. Absint kan ikke være både “god” og “tjekkisk”. Det, de laver i tjekkiet har intet med rigtig absint at gøre. Rigtig absint, lavet på den rigtige måde, kan fås gennem Liqueurs de France (www.absintheonline.com). Og nej, den indeholder ikke alrune. Det har absint aldrig gjort. Der var heller ikke mere thujon i det, man kunne få i gamle dage – i det hele taget er thujon-indholdet flintrende ligegyldigt; det har ingen effekt hverken på smag eller virkning. I meget store mængder kan thujon fremkalde noget, der ligner epileptiske anfald – men de mængder får man ikke gennem absint (og fik heller ikke i gamle dage). Den kemiske lighed med THC betyder intet, den er rent overfladisk. I øvrigt er der masser af thujon på krydderihylden, i f.eks. salvie og esdragon.

  14. Øhhh, thujone siger skam en del unge mand. Og ja, det kan da godt være man har thujone til at stå på hylden, men man kan sgu også dyrke sine egne opiums planter og komme det i brød uden at der sker noget. Men ligeså snart man laver et eller andet ved det (Ved ikke helt hvad det er) så skal du bare se løjer. Det samme med thujone. At der så er så lidt i nu om dage, det er så hvad det er, men alligevel. Jeg har da set et sted du kan få en med op til 100 mg/l thujone. Ved godt at der var mellem 200-300 i gamle dage, men det er da en start. Udover det kan man også få koncentreret thujone, som du kan blande med evt. vodka – og det kan NEMT sparke røven ud af bukserne på en.

   Og til gutten der ville vide hvor i Århus man kunne købe det, så er svart lige over for stereo studio. Butikken hedder Chase eller Chaze, kan ikke rigtigt huske det. Lige ved siden at kebabmanden 🙂

  15. Rigtig Absint (det man ser grønne fe’er af) er ulovligt i danmark og ander EU lande undtagen spanien, man kan godt købe absint i Danmark med det er næsten uden malurten som er det aktive stof i absinten. Grunden til at det blev forbudt i danmark og resten af EU var pga. den virkning det havde og efter den famille far i frankrig slog hele sin famillie ihjel i absint rus har det været forbudt at sælge absint med aktivt stof i. Dog er forbudet latterligt og forældet idet at man i en tid det blev forbudt styrkede absinten med opiums dråber for at få en større rus af drikke, hvilke man i dag nok springer over. Nu siger jeg dog at absint er forbudt i danmark, men der er nogle udvalgte forretninger der føre “rigtig” absint, men hvis man vil have noget af den rigtig gode absint skal man til spanien.

  16. Absint er IKKE forbudt i Danmark og har aldrig været det. Den skal bare følge EU-reglerne (som også gælder i Spanien), som siger max. 10 mg. thujon pr. liter. De regler kunne den absint, de lavede i gamle dage, også leve op til – det er simpelt hen en skrøne, at der var mere i dengang. Dokumentation kan findes på http://www.feeverte.net.

   Den tjekkiske “King of Spirits” påstår at indeholde omkring 100 mg/l, og det kan da godt være, men den er som det øvrige fra Tjekkiet heller ikke det mindste autentisk.

  17. jeg har lige været i prag der købte jeg min første flaske absinth og ske. det smager jo herliht. men hvor for jeg fat mere. helst i Odense( der bor jeg)…

  18. Og det leder os jo hen til vores forholdsvis nye forhandlerliste, der desværre på nuværende tidspunkt kun indeholder to butikker: Én i Viborg, og én i Århus.

   Falder du over det i en velassorteret forretning i Odense, må du meget gerne give mig et praj, så jeg kan få den på listen.

  19. I den Svenska Absintshoppen kan man köpa absinth med hög thujonhalt.. Köpte en Trul Absinthium 1792 där!!!, faan va gott det var HAHAHA… http://absint24.se …SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

  20. Til dem der mener at der er nok malurt i nutidens Absinthe – Fint nok. Til dem der ikke synes at der er nok malurt i – Gå på http://www.ethnoplanet.dk, Her kan der købes billig malurt, og det er lovligt. Så kan I fylde lige så meget malurt i som i lyster. På samme side kan der købes “Syrian rue” der har den evne at det forstærker virkningen af andre stoffer/urter, bla. malurt. Til jer der bor på Fyn, så kan der købes Hapsburg Absinthe i “Whiskey & Lifestyle”, Vintapperstræde 11, 5000 Odense C.

  21. Der er ingen grund til at komme mere malurt i. Det kommer til at smage af lort, og det gør ingen forskel på virkningen.

  22. Det er mit indtryk at man efterhånden kan få Absinth i de fleste byer. Her i Aalborg føres det hos Aalborg Vinhandel (den i Bredegade), og der er både Hapsburg og en anden jeg ikke lige husker navnet på.

  23. Jotak, den er lige i øjet! 4-5 shots og så nogle bajere, så kører det!

  24. Ehm ? ok nu er jeg lidt mere forvirret end jeg var før… nu har jeg læst dem alle igennem, og jeg har stadig ikke helt fundet ud af hva der gør absinth så F***** fed, andet end der er lavet en sang om den, og at den ryger i hovedet pga alcohol%.

   Whatever… jeg ka li det… =)

  25. Nogle der har en eller flere adresser på forretninger i prag der sælger det grønne stads ??.

  26. det grønne stas kan købes i DK…… arbejder på en bistro og vi har det.
   vi får det fra
   Juuls-vinhandel god fornåjelse ( det hedder absenthe )

  27. Absint gør dig blind…..!!! HAHAHA
   Se Lloret sommer 2004… 🙂

  28. >>>>>>AAARGHH<<<<<<<< Læs venligst indlæg af "C. Gertz Bech", da han er den eneste der udtrykker bare lidt faktisk viden om emnet. Følg IKKE denne opskrift. Der skal IKKE sættes ild til absinthe.

  29. Yeeeah… En klassiker!! 🙂 Samger slet ikke dårligt og man bliver jo hurtigt stiiiv.. 🙂 Er der egentlig beviser for at det har gjort folk blinde???

  30. Er der egentlig beviser for at det har gjort folk blinde??? <- nej det er spriten der gør folk blinde når det kommer op i de høje procenter

  31. seriøst man !
   Absinth er jo det bedste 😛

  32. Har efterhånden smagt en del forskellige også den originale brygget som i 1800-tallet hvilket er min klart foretrukne udover prisen.
   For det første har Hill’s Absinth intet med rigtig absinth at gøre. Det kan sammenlignes bedst med vinduesvask. Det indeholder slet ikke samme runde nærmest honning-agtige smag som den ægte.
   Jeg bor i Viborg og kan fortælle at der er to butikker som forhandler Absinth. Den ene har et bredt udvalg dog kun med ekstrakt af malurt hvilket gør det lovligt i Danmark.
   Var i Tyskland forleden hvor jeg mødte en forhandler som bryggede det i tønder ligesom i 1800-tallet. Jeg købte en 0,5 l af ham for 700 kr. Det var i hvert fald pengene værd. Har aldrig smagt noget som det og så med den virkning. Desværre kunne mine venner ikke styre sig selv så de var ved at komme i slagsmål med politiet og andet godt. Det mest overraskende var at mine venner slet ikke var den type som ville slås men da de havde fået Absinth var dfe fuldstændig blæste hvilket jo bare beviser at drikken indeholder psyko-aktive stoffer som påvirker dit sind.
   Var det ikke Van Gogh der skar sit øre af fordi han havde drukket absinth?

  33. Så vidt jeg ved, er det indholdet af methanol der gør dig blind.

  34. Det er rimelig sjovt at se folk smide om sig med deres egne små påfund om hvad og hvordan med absinthe.

   Lyt til C. Gertz Bech. Det han skriver er skam sandt nok.

   Og hvis i ellers tror på alle de gamle skrøner om hvordan og hvor meget absinthe gjorde, så gå også i krig med biblen, og begynd at gå mere i kirke. (no offense til dem der nu er troende).

   Personligt synes jeg absinthe er noget stærkt sprøjt alene, men med lidt vand i (for guds skyld ingen ild), er det noget der kan anbefales.

  35. Absint er over hoved ikke farligt alt hvad der er farligt er pillet ud og at man kan blie blind er en skrøne ligson det er at man bliver blind af at drikke te!

  36. det er noget sprittet lort men det rykker he he har lige været tjekkiet og har købt en stor flaske med hjem !!!!!!!!

  37. OK, så er den her – vejledning i absint-servering, med illustrative billeder og alting

  38. fuck alle jer bicth’s.. i kan ikke engang li lortet.. drikker det kun fordi L.O.C. har lavet en sang om det..
   Ellers Havde i aldrig rørt det shit… ER DER I ØVRIGT NOGEN DER VED HVOR MAN I KØBENHAVN KAN KØBE DEN aBSINTHE????

  39. meget meget syge mennesker der lever i den her verden

  40. Absith er SUPER. Og nej man bliver ikke blind af den, -det er methanolen der kan opstå ved en uren/hjemme;) produktion, som er det skadelige. Og det findes jo ikke i kommerciel produktion af spiritus.

  41. Hvad er det for en svagdrikker, der har indsendt den opskrift? Absinth skal drikkes rent, og det skal helst være King of Spirits Gold … det er satme en burtal drik.

  42. King of Spirits er en gang afløbsrens, ‘gold’ eller ej. Men de, der laver den for cirka et par kroner flasken kan da grine hele vejen ned til banken over de idioter, der er villige til at betale overpris for en gang flydende lort, som ikke har det fjerneste at gøre med gamle dages absint.

  43. Heey Chriller og Jove..
   Boede ved siden af jer i Lloret 2004… Kan sgu godt huske de aftener vi drak absenthe… Yiiha..!

  44. Det er lidt ærgeligt at så mange mennesker udtaler sig om Absinth, når de ikke ved hvad de taler om.

   Der findes en lang række forskellige typer Absinth, der klart varierer i smag. Det er dog som med øl – nogle foretrækker en pilsner mens andre foretrækker en Porter.

   Fakta er, at det aktive stof (ud over alkohol) er Thujon. Thujon er et psykoaktivt stof og i visse lande udvinder man det af Malurt, men det findes også i en plante af samme navn, samt andre planter. Stoffet blev i gamle dage også røget i lighed med Hash og har en lignende virkning – som man i visse tilfælde også oplever ved at drikke Absinth.

   Faren består i at indtage for meget. Man skal være meget varsom og kun drikke ca. 2 cl. ad gangen og derefter vente ca. 45 minutter før man indtager den næste drink.

   Virkningen er behagelig ved en beskeden indtagelse, men drikker man for meget (og det er ikke ret meget) oplever mange at blive voldsomt aggressive – også selv om de ikke før har været aggressive. Nedenstående er fakta om Thujon og dette bør man hæfte sig ved.

   Der sælges især 2 typer, hvoraf som en anden korrekt har skrevet er den grønne Hills Absint. Denne har et indhold på 10 mg. Thujon mens den gyldne Inth har et indhold på 35 mg. Især den sidste kan volde problemer hvis man drikker for meget.

   Sukkersmeltning er en del af kulturen og gør drinken lidt sødere – men også spændende at opleve.
   FAKTA:
   Thujon er det aktive stof i planter som malurt, thuja, rejnfan, isop og atlasceder. Det findes i to former, -thujon og -thujon, hvor er den giftigste og derfor må anbefales. Virkningen er behagelig og ikke ulig virkningen af hash.
   Stofferne kan indtages som de tørrede plantedele oprørt i vand (som te) eller som alkoholisk udtræk (tinktur) eller planten kan ryges. Ved rygning er virkningen ikke lige så kraftig som når der laves tinktur.
   Ved rygning omdannes både og til en blanding med ca. 1/3 og 2/3 . Det samme sker muligvis ved anden opvarmning, bl.a. hvis man vil destillere aktive stoffer fra, f.eks. ved vanddampdestillation eller ved destillation ved lavt tryk – ved et tryk på 17 mmHg er kogepunktet 84°C for og 87°C for . På den anden side, det at jeg kunne finde tabelværdier for kogepunkter af både og kunne tolkes som at stofferne tåler den (beskedne) opvarmning.
   ADVARSEL: Regelmæssig brug gennem længere tid giver skrækkelige bivirkninger, hjernecellerne nedbrydes.

   Held og lykke!
   Hilsen
   Michael

  45. det er rart når folk der hved hvad de taler om udtaler sig 🙂

  46. Har lige været i Pragh. Satte til både mig selv og baren, så pas på med “Hot Shots”. Det er en rigtig god ide at holde skeen over en tallerken, i stedet for over glasset! Ellers en fed virkning der sætter turbo på branderten, og resultere i næsten øjeblikelig griner på.

  47. Kan man købe kvalitetsabsint i Spanien? :S

  48. Hverken alfa- eller beta-thujon har en virkning, der på nogen måde kan sammenlignes med hash; det påvirker ikke de receptorer i hjernen, som påvirkes af THC.
   Thujon udvindes mig bekendt ikke systematisk, og det er aldrig blevet røget. For bare halvtreds år siden kunne videnskaben ikke engang identificere thujon entydigt, da det opfører sig meget lig flere andre stoffer i diverse planter; det har f.eks. vist sig, at ”salvanol”, der findes i salvie, er identisk med thujon.
   Forsøgspersoner er blevet givet udtræk af thujon på henholdsvis 0, 0,028 og 0,28 miligram pr. kilo af personens kropsvægt. Den højeste dosis fremkaldte reaktioner, der kunne måles, men i de fleste tilfælde kunne personen ikke mærke noget selv; kun 3 ud af 22 forsøgspersoner kunne skelne mellem de tre opløsninger ved en blindtest. Ved en anden blindtest kunne ingen skelne mellem opløsninger på henholdsvis 0, 10 og 100 miligram pr. liter.
   45 minutters ventetid mellem 2 cl. absint er direkte åndssvagt. Ingen grund til ikke at nyde det, som man ville nyde enhver anden drik. Det eneste i absint, man risikerer at få ”for meget” af, er alkohol. På det område er der noget, der tyder på, at det slår hårdt, da malurt muligvis i nogen grad hæmmer virkningen af alkohol, således, at man ikke mærker, hvor meget af det, man reelt får indenbords.

   Til Søren: Der er en del hæderlig absint i Spanien. Deva, Lasala og Montana er drikkelige; Serpis er knaldrød og speciel, men udmærket; Segarra er i topklasse (kun 45 pct. versionen – der findes en 68 pct. version, som er lavet helt forkert og smager derefter).

  49. Har smagt de fleste typer absinthe, der kan købes i grænsekioskerne i Tyskland. Efter min mening skal mann langt fra vælge de billigste, der mildest talt smager som noget i stil med urin. Min personlige favorit, der også er den dyreste ( der kan købes i grænsekiosken) Er den med 66%. Dejlig smag og en vild rus. Nogen, der har kendskab ttil om der bliver solgt lige så god absinthe i Vejle/ trekantsområdet? Ps. Lad nu vær me a skrive al mulig lort, som I ikk ved noget om…

  50. Absinth (eller Absinthe som nogle vælger at kalde den) gør dig på ingen måde blind! Det er den samme gamle historie om at man bliver blind af at drikke menthol the… (bullshit..)
   Absinth er den bedste drik der nogle sinde er lavet, og bør være minst 80%, drikkes rent og købes syd for Tyskland, hvor den er bedst og skarpest!
   Absinth er på ingen måde ulovlig i Danmark, og kan købes (og enda bestilles hjem hvis den ikke er i butikken) hos de fleste spiritusforhandlere!

   (Absinth er kunstens drik og bør drikkes af enhver rigtig kunstner!)

  51. Absinth bør nydes på den portugisiske måde, dvs. blot med isterninger. Eksempelvis ‘Neto Costa’ på 57 % er behagelig. Jeg synes i øvrigt de tjekkiske mærker har en mere virkningsfuld – men knap så tiltalende – effekt end de portugisiske. De er selvfølgelig stærkere rent alkoholmæssigt, men er der ellers nogen forskel?

  52. Mindst 80%? Ahh nu vrøvler du vidst, %’erne har ikke så meget at sige, det er malurten man skal kigge efter. Min erfaring er at dem med meget sprut er dem med lidt malurt.

  53. Hmm… Til “Michael” og “Gertz Bech” I tror sgu at i ved så meget, men kan vi ikk bare konstantere at Absinth slår “LOCO” hårdt og det ikk er for små børn!? Så drop nu jeres alt for interlektuelle snak/Indlæg på en “internet-side” der handler om at drikke sig skide stiv!! Så “Hold NU Kæft”!! Ses på Beefeater…

  54. Det i sprut der gør en blind er træsprit, men det er ikke noget problem længere, men holder mig fra hjemmebryg, fordi det måske ikke er ordentligt destilleret

  55. Davs, har læst lidt om absinthe her på siden og andre sidder, og blevet frisk på en prøve tur. Har søgt lidt på nettet, skal jeg bestille i udlandet, eller ved i om det fås i nærheden af odense? Og evt hvad for en skal jeg tage, der er jo noget mange. Hvad skal jeg gå efter?

  56. Davs, har læst lidt om absinthe her på siden og andre sidder, og blevet frisk på en prøve tur. Har søgt lidt på nettet, skal jeg bestille i udlandet, eller ved i om det fås i nærheden af odense? Og evt hvad for en skal jeg tage, der er jo noget mange. Hvad skal jeg gå efter?

  57. Hey, fandte lige en flaske Hapsburg Absinthe green på nettet, er den noget værd, for en ny begynder??

  58. Hej Nill. Du kan købe Absinth i Whisky &
   Lifestyle Vintapperstræde 11, Odense. Jeg købte en flaske Habsburg dér i sommer – 85% og smager af Anis, har ikke meget med Malurt at gøre. Det er dyrt at købe i Danmark. Foretrækker tjekkiske, både af smag og pris.

  59. hej Mathias, betyder det jeg ikke burde købe det!?!

  60. Hey, er det ikke noget med hvis man for det rigtige absinth skulle man komme i en hel anden verden? Ellers er det bare rygter???

  61. Til Jens: prøv at læse de andres kommentarer.

  62. Hapsburg er en ok begynderflaske. Mente bare at det smager vel meget som Ouzo. Man bliver noget så stiv. God fornøjelse 😉

  63. Hey, ville prøve og smage absinth for en gang skyld, så bestilte en flaske Segarra. Tager jeg helt fejl hvis det smager jævnt meget af Raki??? Jeg prøvet det rent, og med vand. Hvad kan i anbefale, evt andre måder…??

  64. til TueTrack: lad være at læse de andres kommentarer, hvis de generer dig.. tag dig sammen.

  65. absinth er en smagssag… man kan ikk sige der er en der smager bedst… prøv nogle forskællige og find jeres egen favorit… og hvis hvis man kun er ude efter at blive blæst så har jeg kun en ting at sige…. drik noget andet og ryg en fed til det…. SKÅL!!!

  66. By the way… hvis jeg endelig skulle anbefale noget… så find et sted hvor du kan købe et absinth kit og bland din egen… 😉

  67. Hej. Jeg så lige, at en, kan ikke huske hvem, da jeg kiggede på alle kommentarer, men anyways. Smagen i absinth kommer an på så meget. Ikke kun malurten, men også meget med det anis, der er i. Den smag er klart den mest gennemtrængende i absinth. Men hil den drik. Det er den tjekkiske facon I laver, hvis I karameliserer sukkeret ved at stikke ild til det. Den franske er bare at lægge en sukkerknald og stille hælde vand over dem… Ubrugelig viden ikke sandt 😉

  68. Shit!... så tag dog og lav lidt research! siger:

   Info om absint
   Hvis i læser efter vil i kunne se, at prøver lavet på originale 100 år gamle flasker absint, beviser at thujone niveauet også den gang lå på omkring (ofte lavere) 10mg/l…
   http://www.feeverte.net/faq-absinthe.html

   http://www.absintheonline.com/acatalog/about.html

   Køb de gode her:
   http://www.lafeeverte.org/

   Tysk side med hurtig levering og gode priser!

   Kan desuden klart anbefale Francois Guy (45%) og Versinthe La Blanche (57%) – sidstnævnte er den der er mindst bitter.

   Og så er den oprindelige skænkeform altså således:
   3cl absint
   en ske med sukker overhældes med KOLDT vand
   blandeforholdet
   er fra 1 del absint til 3
   til del vand til 1:5 alt efter ens smag.

   Rødvin kan drikkes udelukkende for at blive fuld, men kan faktisk også nydes… det samme gør sig gældende for absint!

   Der findes mange vilde rygter om absint, men faktum er, at det er en stærk alkoholisk drik, der af samme årsag kan slå dig i gulvet som en hammer… MEN det er faktisk muligt at opnå en behagelig rus (på samme måde som med rødvin), men med rimelig klar hjerne, som er Thujones og højst tænkelig flere andre urters rare effekt, og nok netop derfor kunstneres foretrukne drik….

   Nyd det nu… det er en latterlig dyr måde bare at drikke sig fuld på!

  69. har selv både smagt absinthe fra tjekkiet og diverse som kan købes herhjemme. Drikken bør nydes, hvilket gøres bedst ved at købe en flaske med maks 60%, ellers forsvinder den runde søde smag. hæld isterningerne i og skål. du bliver hverken blind eller skør. bare meget fuld, lidt som snaps. ha det fjong.

  70. Sys sq Absinthe er en super go’ drikkelse, hvis man bare skal være monsterstiv…

   Har kun drukket Absinthe for at blive stiv (uden fortynder, kun rene shots) …
   men efter jeg har læst lidt herinde, at Absinthe faktisk kan nydes har jeg tænkt lidt på at prøve, det der, med at hælde vand i …. glæder mig sygt meget til at prøve absinthe på en ny måde..

   Kan sq næsten ik vente til weeekeden nu … hehe…

  71. Absinth har efter hvad jeg har hørt aldrig været ulovligt i DK, men man kan købe absinth i Ålborg i en specialforretning der, og hvis man bor lidt nordligere kan man også få det til rimelige priser………230 kr for 0.5 liter hapsburg

  72. Man mente engang at Absinths thujone indhold(Der kom af malurt) var skyld i fremkyndet epilipsi og skitzofreni, der er dog mere thujone i mynte-te end der er i absinth, så det passer næppe.

   Men loven siger dog at der ikke må være mere thujone i en alkoholisk drik end 10 mg/L, sålænge dette overholdes, så er absinth lovligt. De ulovlige flasker har mere, men det gør dem vel ikke så meget farligere.

  73. Heysa har en addresse på forhandler af absinth i Odense W. skjold & Burne for enden af kongens gade prisen er ca 285 kr pr flaske som indeholder 70 cl. ved ikke om den er noget værd da jeg ikke selv kunne finde på at bruge så mange penge på andet end cognac og whiskey. mange hilsener og ønsker om ansvarsfuld indtagelse af alkohol til jer alle.

  74. Man kan købe det i tesco forretningerne i Polen (det svarer til vores “Bilka”) der koster 0,5 L kun 84 DKR. Alkoholprocenten på denne vare er 95%, og er godkendt drik i Polen – så det er ikke hjemmebrændt.

  75. er det bar helt umuligt og købe absinth i sønderjyllan`d!!!???

  76. # Svane
   Nej du kan hvert fald købe en variant af absinth i Wohlenberg i Sønderborg. Men ellers kan du jo også smutte en tur ned over grænsen. Der er et væld af billige og udmærkede absinthmærker.

  77. Der er åbenbart mange der spørger efter hvor man kan købe absinthe herhjemme, hvilket ikke er mange steder og så koster det en bondegård, tror det er ca 6-700kr, så det jeg gør er at købe det online hos en tysk forhandler, som har ALT i Absinth!! http://www.alandia.de/absinth/index.php/language/en
   det koster ca. 10euro at få det sendt til danmark, men til gengæld er det meget billigere end herhjemme.. og så kan man også få nogle som ellers ikke er tilladt herhjemme.. jeg har ladet mig fortælle at for at en absinth er lovlig herhjemme, må den max have 10ml thujone pr liter. men min farvorit er en der hedder Rodniks, som har 35ml thujone pr liter og den er rigtig god. håber det er til kan hjælpe nogen af de desperate købere her på siden…!!

  78. Products:
   Units Products: Article Nr. Price
   1 x Absinthe Rodnik asp470 30.90 EUR

   Sub-Total: 30.90 EUR

   German Parcel Service (Dispatch to DK: (1 x 1.7 kg)): 8.50 EUR

   incl. UST 16%: 5.43 EUR

   Total: 39.40 EUR

  79. Jeg forstår ikke helt hvorfor Absinthe er ulovligt i Dk ?

  80. Der er alt for mange, der gør sig kloge på den her side.

   Absint (som det staves, hvis man skriver på dansk) er ikke sejt. Det er heller ikke ulovlgt i Danmark og har heller aldrig været det, så længe om thujon-indholdet (som det staves, hvis man stadig skriver på dansk) er under 35 mg/l. Og det har slet ikke noget med hash eller andre hallucinogener at gøre.

   Man bliver ikke ekstra stiv. Man ser ikke syner. Man bliver heller ikke hverken blind eller hjerneskadet. Man bliver ikke kunstner, og man kommer ikke til at ligne L.O.C.!

   Malurt, fennikel, isop og anis var kun for at fjerne den dårlige smag af datidens dårlge alkohol, præcis ligesom alle andre former for bitter, bjesk og brændevin.

   Om man kan lide absint, er en smagssag. En ting er dog sikkert: priserne er alt for høje, ligemeget hvor man køber det. Jeg laver det selv. Det er nemt og smager præcis lige så skidt, som det man kan købe.

  81. hey hey… drak mig herre lam i absinthe i går. men fik ikk øje på nogle væsener eller noget…hvis folk ønsker en vild effekt, så spis nogle svampe eller piller, eller ryk et par snitter…syntes absinthe var ligesom alt andet alkohol, blev bare hurtigt fuld pga den høje %

  82. En stilet (og ufarlig) drink med lakridssmag. Jeg kan ikke lide lakrids, men det visuelle aspekt er en oplevelse i sig selv. Jeg har brugt den polske Absinthion, som kun er på 55 %, kostede omtrent 80 kr. i Polen og kan anbefales (også den flotteste flaske absinth jeg har set). Man skal selvfølgelig bruge et smukt glas, en absinthske og lidt ekstra tid til at lade sukkeret smelte (www.cegebe.dk/servering ER stedet at få instruktionerne – siger jeg med det forbehold at jeg ikke har prøvet at sætte ild til sukkeret).

  83. Man bliver ikke blind af absint. Man bliver blind af at onanere.

  84. hold nu kæft absinthe er fucking ikke ulovligt af denmark. hvonår fuck forstår i det?

  85. for at få den bedseste absinth så tag 1 del absinth og 3 dele asti.. den smager alt for nice

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *