Dry Martini

    Dry Martini er ikke blot en drink; det er et ikon inden for cocktailkulturen, en sublim repræsentation af elegance og raffinement. Dens oprindelse strækker sig tilbage til det tidlige 20. århundrede, hvor den hurtigt blev en favorit blandt den øvre klasse og litterære figurer, hvilket cementerede dens status som en tidløs klassiker. Denne cocktail består af en simpel, men præcis blanding af gin og tør vermouth, ofte garneret med en oliven eller et twist af citronskal, hvilket tilføjer en subtil kompleksitet til dens smagsprofil.

    Når man tilbereder en Dry Martini, er det essentielt at bruge ingredienser af høj kvalitet, da hver eneste komponent spiller en afgørende rolle i den endelige smagsoplevelse. Vælgelsen af gin kan variere efter personlig præference, men klassisk anvendes en London Dry Gin for dens klare, skarpe botaniske noter, der harmonerer perfekt med den lette bitterhed fra tør vermouth. Forholdet mellem gin og vermouth kan også variere, men en klassisk Dry Martini tendenserer mod en mere gin-domineret version, kendt som ‘extra dry’, hvilket betyder en større andel gin i forhold til vermouth.

    Den perfekte Dry Martini tilberedes ved at røre gin og vermouth sammen med is i et mixing-glas, indtil blandingen er velafkølet. Dette hjælper med at fortynde drinken let og fremhæver ingrediensernes nuancer. Efter omrøringen skal cocktailen sies i et afkølet martini-glas, og dette øjeblik af indvielse fra shaker til glas er næsten rituelt i sin natur. Præsentationen af en Dry Martini er lige så vigtig som dens tilberedning; dens klare, rene udseende i det elegante martini-glas komplementerer dens glatte og sofistikerede smag.

    Dry Martini tilbyder ikke kun en udsøgt smagsoplevelse, men også en forbindelse til cocktailhistorien og den kulturelle arv, der følger med dens nydelse. Den er hyppigt optrådt i litteratur og film, mest berømt måske gennem James Bonds ikoniske bestilling: “shaken, not stirred.” Selvom denne særlige fremstillingsmetode (rystet) kan ses som en smule kontroversiel blandt purister, understreger det Dry Martiniens alsidighed og dens evne til at tilpasse sig personlige præferencer, samtidig med at den opretholder sin status som en af de mest stilfulde og sofistikerede drinks.

     

    Dry Martini opskrift:

    • 6 cl. gin
    • 1,5 cl. Vermouth (tør el. sød)
    • Isterninger

    Hæld isterningerne i et mixerglas sammen med vermouth og gin.
    Rør rundt og server drinken.
    Pynt med 1 grøn oliven.
    Lav den Dirty med ½ tsk saft fra oliven

    11 thoughts on “Dry Martini

    1. Stirred, not shaken…Bond is a pussy…

    2. 9 cl. Gin en theske Vermouth
      Det er den rigtige opskrift

    3. en vild drink !

      lige til en lille afslapper !

    4. Til “James Bond”. Det burde du da vide. Det er da Vodka Martini du drikker James.

    5. Prøv med et sølvløg i stedet for oliven og du har en Gibson

    6. Hvis det har nogen interesse er den originale James Bond Martini en Vesper…Ihvertfald indtil Smirnoff postede en masse penge i projektet. Men som Ian Flemming skrev det i den første James Bond bog er det en vesper James beder om…Opkaldt efter en smuk kvinde. Er folk ligeglade med opskriften eller skal den postes?

    7. En barmand har fortalt mig at det er gin og vodka 2cl af hver

    8. Jeg er enig – Bond er for svag…! Giv ham en 3-dobbelt coba libra… 😉

    9. Bond for svag??

      Vesper drinken er absolut ikke for tøsedrenge og får en i forvejen børnedrink som cuba libre(ja, osse en 3 dobbelt)til at ryge i skammekrogen!

      Vesper :
      9 cl. gin
      3 cl. vodka
      1,5 cl. kina lillet aperitif

      Shake, shake. Garnish med en cotron twist.

      Om han så drak kærnemælk ville antallet af hans smukke kvinde bekendtskaber nok ikke sætte ham i “svag” kategorien……

    10. hehe…jeg ville nok bruge en citron twist*S*

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *