Grønlandsk kaffe

2 cl. grand marnier
2 cl. kahlua
2 cl. whisky
ca. 4-6 cl. kaffe
1 spsk. flødeskum

Brænd 2 cl. whiskey af og hæld i et hot drink glas, herefter tilsættes 2 cl. kahlua. Ca. 6 cl. kaffe hældes i. Derefter tilsættes flødeskum og som prikken over i’et sættes der ild til 2 cl. Grand Marnier, som hældes i et stykke over glasset. Kaffen symboliserer mørket, flødeskummet – sneen og Grand Manier – nordlyset.

 

Se også: Drinks med Kahlua 

4 Kommentarer

  • Jacob Sigurdsen siger:

    Jeg har tænke mig at kontakte julie bethelsen til indsanlings show til fordel for grønlandske børn og familier i bygderne på grønland i til med jule hilsen fra grønland. Hvis julie kan få det oppe at stå, kan det blive et storsået indsamlings show. og tak for opriften.

  • Majbrit siger:

    Forkert opskrift. Indholdet er godt nok, men kaffen, Kahluaen og whiskyen blandes i glasset, og skal være sort som polarnatten. Herefter lægges et lag flødeskum, som repræsenterer isen, og til sidst antændes grand marnieren. Den hældes så i kaffen mens armen løftes, og der opstår et ‘nordlys’ langs strålen, mens den hældes i.

    Denne forklaring stammer fra en af de grønlandsle turistledere, der opfandt grønlandsk kaffe.

    • Kurt Schurizek siger:

      Kære Majbrit.
      I min tid i Grønland har jeg mødt 3 forskellige mennesker, der hver især har været til stede da Grønlandsk kaffe blev lavet for første gang.
      Det var bare på tre forskellige steder i Grønland og på forskellige tidspunkter (1958,1969 og 1973).
      Men Grønlandsk kaffe smager godt og på fredag skal jeg 6-8 styks og det bliver på sammemåde, som denne hjemmeside foreslår.
      Kurt

  • Arne Bonnesen siger:

    Symbolikken i drinken er denne:
    Den sorte kaffe er den mørke polarnat.
    Whisky er den barske natur
    Kahlua er den mørke og søde grønlandske kvinde
    Flødeskummet er indlandsisen
    Den brændende Grand Marnier er nordlyset

Leave a Comment