×

Undgå tømmermænd – Sådan gør du!

Undgå tømmermænd – Sådan gør du!

Du kender det, du er til fest, du får lidt for meget at drikke, og dagen efter fortryder du. Du har TØMMERMÆND.

Faktisk har du en aftale med en god ven/veninde men du nænner ikke at aflyse.

Du tager afsted, selv om du helst vil ligge hjemme og sove den ud foran flimmeren med pizza og cola.

Det du skulle have gjort inden festen

Du ved det, men tænker sikkert ikke over det.  Inden du drager afsted til festen bør du spise. Spis gerne fed mad, og mad med masser af kulhydrater.

Du får sikkert mulighed for at spist lidt under festen, og det skal du gøre, det hjælper md til at alkoholen optages langsommere i kroppen.

Under festen

Det bedste du kan gøre, er at drikke et glas vand efter hver øl eller drink. Alkohol er vanddrivende, og derfor mister kroppen en masse vand når du drikker alkohol. Kroppen behøver vand for at fungere, men når du drikker uddrives vandet med alkoholen, og det får kroppen til at klage, og hjernen til at skrump pga. mangel på vand.

Kan du gætte hvad der giver dig hovedepine dagen efter festen?

Vil du være endnu mere påpasselig, nøjes du med 1 – 1 1/2 drink i timen.

Du ved det, så lad nu vær

Blander du forskellige typer alkohol, så går det galt. Det siges at drikker du spiritus og derefter øl, er der ikke det store at frygte, men drikker du øl, og derefter spiritus, så ender det med du går kold hurtigere og ender op med en god hovedepine.

Undgå søde drinks, de er medvirkende til at du ikke halt har kontrol over hvor meget du drikker.

Før du går i seng

Det er en god ide at drikke en masse vand før du går i seng. Put gerne lidt salt i vandet, så det bliver let saltet, ikke for meget. Spis også lidt sødt inden du lægger dig. Det er med til at få både væskebalancen samt salt og sukker tilbage i kroppen.

Har du flere gode råd til hvordan man undgår eller kommer af med tømmermænd, kan du skrive den herunder.

 

Hos Drinksdatabasen har vi specialiseret  op i lækre drinks, cocktails, vodka drinks, klassiske cocktails mm. Find de bedste drinks hos os. Siden 2001 har vi sikret danskerne lækre opskrifter til enhver lejlighed. Find alt fra Gin drinks, rom drinks, vodka drinks, champagne drinks, cognac opskrifter, bourbon opskrifter  mm. drinksopskrifter til din fest.

2 kommentarer

comments user
Anja

Hvis maven er meget i uorden dagen efter kan et lille glas vand med en teskefuld natron dulme mavesyre. Det smager af pis, men det virker!
Jeg plejer som regel også at drikke en treo når jeg kommer hjem og hvis tømmermændende er slemme dagen derpå kan en treo også gøre stor nytte der. For mig synes jeg også den virker på mavsen 🙂

comments user
Asger Teichert

Hvis man tager 1-2 vitamin kommer an på hvor meget man har drukket inde man lægger sig efter en bytur, genopretter du din vitamin balance i kroppen. Da utroligt mange vitaminer bliver ført ud af sammen med alkoholen, og hvis du tager dem inde du lægger dig til at sove, gerne med lidt man eller en halv liter vand(lign), fordeles vitaminerne sig i kroppen mens du sover og du undgår at vågne op med slem hovedpine og energi mangel.

Send kommentar