Mojito

Velkommen til vores Mojito opskriftsside på DrinksDatabasen, hvor vi deler hemmeligheden bag at skabe den perfekte Mojito. Denne tidløse cubanske cocktail er en favorit blandt mange takket være sin forfriskende blanding af sødme, citrus og mynte. Mojito er den ideelle drink til at køle ned på en varm dag eller til at tilføje et tropisk twist til din næste fest. Vores guide vil lede dig gennem de nødvendige trin til at mixe en autentisk Mojito, komplet med professionelle tips til at vælge de bedste ingredienser og teknikker for at sikre, at hver sip er lige så forfriskende som den er lækker.

 

Mojito opskrift:

  • 4 cl lys rom
  • 8-12 friske mynteblade
  • ½ frisk lime i både
  • Knust is
  • Danskvand efter behov

Sådan laver du en Mojito: Kom sukker, limebåde og myntebladene ned i et glas, og mas blade og limebådene, så alt saften kommer ud af dem. Tilsæt resten af ingredienserne og server drinken.

 

Mojitoens historie

For dem som ikke skulle kende mojito drinken, eller hvordan mojito er blevet så populær, så kan vi hjælpe. Mojito cocktailen, har været i Danmark i nu mange år, men kommer oprindeligt fra Cuba, hvor de er stolte over at have opskriften fra. Dog er deres opskrift meget anderledes fra den vi drikker i Danmark. I dansk er der knust i og danskvand i. Det er der ikke i den originale opskrift.
Mojitoen blev for alvor stor i starten af 2006 og har lige siden været den nok mest populære danske sommerdrink. Mange barer har deres helt egen mojitoversion, men vi mener at den overstående opskrift er den mest “Normale” mojito opskrift.

Tak for at du besøgte vores opskriftsside. Vi håber, at du nu føler dig udstyret til at lave denne klassiske drink, som uden tvivl vil imponere og forfriske dine gæster. En veltilberedt Mhojito kan forvandle enhver lejlighed til en festlig begivenhed og bringe et strejf af cubansk charme til dit hjemmebar repertoire. Eksperimentér gerne med forskellige variationer ved at tilføje frugter som jordbær eller passionsfrugt for en unik twist på denne klassiker.

Tip: Husk at du kan lej en bartendere til din fest og få alle de drinks du kan drikke :).

73 thoughts on “Mojito

  1. Som iste på en varm sommerdag. Bør laves på hvid Havanna Club. Er du nede med en mojito er du nede med de seje

  2. var på ferie spanien engang med min familie. I den på vi lå på camping i var der en marina, hvor der var en decideret rom-bar. Der serverede de en “Mojito de años” (“Gammel rom”)
    Den blev serveret med minimum 12 år gammel rom, og hvis man købte den, fik man alle tiders stråhat gratis.

    Har den stadig til minde om dengang 🙂

  3. MMMMM!!! nice. Minder om en dejlig sommerdag. Den bringer virkelig de spanske rytmer frem!!

  4. Ja – en helt fantastisk sommerdrink – selvom jeg nu ikke er helt enig i opskriften 🙂 Rose’s Lime Juice hører sig ikke til i en Mojito

  5. Det er selvfølgelig rigtigt, at de “rigtige” varer: Frisk frugt, gode spiritusmærker osv. altid gør sig bedst i drinks.
    Jeg (og mange andre) er bare i den uheldige situation, at vi ikke lige har friskpresset appelsinjuice, limejuice, den “rigtige” gin osv. stående, og så kan andre ting udmærket gøre det – drinksoplevelsen er muligvis ikke den samme, men det smager nu godt alligevel.

  6. En sindsyg god drink… Har lige været på Cuba hvor alle drak den… Tog hvid havana club med hjem kun til den drink…

  7. Denne drinks oplevede jeg første gang for et år siden i Prag på en fantastisk Cubansk cocktailbar “La Bodiquita del Medio”. Intet mindre end den bedste drinks!!!

  8. Hejsa
    I Mexico, hvor jeg lige har været på ferie laves drinken således:
    4 cl. Barcardi Lemon
    5 mynteblade
    2 tsk. sukker
    2 cl. friskpresset limejuice
    Danskvand (Club Soda)
    Isterninger

    Men en virkelig forfriskende drink.

  9. Det er en super drink. Har lige været i Malaga, hvor de solgte den i en Liters krus. Det var super man kun blive ved og ved. Ingen tømmermænd.

  10. En slurk af paradis. Tuft, hvis man lige kan hive frisk mynte frem fra drivbænken i vindueskarmen. Rom kan man blive meget forfalden til!!
    Dejligt dejligt!!

  11. det ER en rigtigt lækker drink.
    for optimalt resultat:
    1) brug frisk limesaft
    2) brug rørsukker
    3) brug rhum agricole (fx clement) i stedet for havanna club

  12. det er en god idé at bruge et par hele stængler af mynte med bladene på, og køb dem hos din lokale tyrkiske/pakistanske grønthandler, de smager af mere.

  13. Jeg har lige lavet den efter en opskift jeg fik af en bartebder i byen.. De kommer ihvertfald rigeligt med spiritus i den (6-8 cl)

  14. Gør dig selv en tjeneste og stamp noget frisk ingefær sammen med de friske limefrugter og mynteblade. Og for lige at gøre denne fantaskiske drink endnu bedre- et stænk Angostura bitter til allersidst- mmmhh

  15. prøv og lav den sådan her.
    4 cl. rom , lime,knust is,1 tsk rørsukker, frisk mynte,en lille spuizz tonic, frisk ingefær.
    tag frisk mynte, limbåde og rørsukker og mas det i en morte til det får en lækker sirupargtig konsistens. put det i et glas med knust is og rom, og en lille squizz tonic.
    Drinken serveres med sugerør i longdrink eller whiskyglas. god fornøjelse

  16. Puh nej, den er skidt den cocktail her. Mynteblade hører bare IKKE til i glasset. Måske med undtagelse af Kyoto’s. 😛

  17. Intet mindre end verdens bedste drink IMO, og jo myntebladene er det bedste ved det hele de smager jo fremragende…

  18. Der er nok afhængig af præference. Heldigvis stimuleres vores dertil indrettede smagsløg ikke af det samme 🙂 Men en spøgs cocktail er det da.

  19. Jeg var i Barcalona på studietur… Jeg lover jer for at de lavede de mest fantastiske drinks… Specielt mojito’s… I jomfru anegade laver de tøsedrinks, men dernede sparer de ikke på alkoholen.. Så det smager godt og er meget økonomist

  20. Den skal da laves med rigtig lime.

    Sådan her er den bedst:

    4 cl Superior
    4 mynteblade
    1,5 skive lime
    isterninger
    dansk vand
    1 tsk sukker

    Smid 2 halve skiver lime, 3 mynteblade og 1 tsk sukker i og mos det. Fyldt med isterningerne, kom Superioren i og fyld resten med dansk vand og sæt et mynte blad og en lime skive på som pynt.

  21. Mojito er klart min favoritdrink:
    Den laves bedst med “Havana club 3 años# rom, der er en melleting imellem lys og mørk. den er klart merprisen værd og giver drinken dejlig tvist.

  22. Jeg havde vidst lige lidt travlt, beklager stavefejl… den skal selvfølgelig laves med rigtig lime og mynten er desværre nogen gange ret smagsløs herhjemme i supermarkederne, så smag lige på den inden du køber.

  23. Der er kun 1 ting at sige om denne drink: YAM YAM!
    Hvorfor har jeg først lært den at kende som 31-årig?

  24. Stop nu! Sådan her laves den:

    4 cl. hvis rom. Fuck nu hvad det er for en rom. Ved en blindtest ville stort set ingen alligevel kunne smage forskel på den ene og den anden.
    6-7 limebåde – afhængig af størrelsen.
    8-10 mynthe-blade.
    2 spsk. sukker.
    Knust is!! IKKE isterninger.

    Put limebåde, mynthe-blade og sukker i glasset. Herefter morter du det – forsigtigt.. Det er ikke en slåskamp, men en drink du er i gang med.. Og lime-smagen ødelægges af at blive mast for meget.

    Nu hælder du de 4 cl. rom ned i glasset, så det ligger oven på det andet. Du fylder glasset op til kanten med knust is. Nu shaker du! Og du shaker godt i 10-12 sek. Herefter løfter du shakeren fra dit drinkglas. Du topper drinken med knust is og soda.

    Du bruger aldrig isterninger til denne drink. Hele pointen med knust is er jo, at de afgiver vand til drinken…

    God fornøjelse.

  25. Jeg er enig med Christian mht. ingredienserne (med undtagelse af at han mangler Agustora bitter, – der skal blot et dash i.) til en mojito, stridspunktet kommer ved om den skal shakes.

    Jeg har ved gud aldrig set nogen shake en Mojito, på trods af at jeg både har været på “La bodegita del medio” og “La Floridita”, samt et utal af andre barer i hele verden ikke mindst på Cuba.

    En Mojito skal “stires” eller røres!

    Jeg ved det er almindeligt at bruge friske limebåde hvilket jeg også foretrækker, men hvis det skal være den gammeldags cubanske opskrift, så bør man faktisk bruge fasten fra en halv citron el. lime og ikke putte bådene i glasset.

    Og for guds skyld aldrig Roses Lime! En limefrugt koster meget og du kan sågar købe dem i både Netto og Fakta

  26. Når jeg skriver fasten så mener jeg jo saften – men det ved i jo godt! …. Det går nogle gange lidt stærkt!

  27. Og når jeg skriver meget – så mener jeg meget lidt!

  28. pisse irriterende, nu har man lige besluttet sig for ikke og drikke så meget mere og så render man ind i Mojitoen! Pis,,,men SKÅL

  29. @Isaac Abella…

    Om der skal Angostura i eller ej, hmm… Det er der nok delte meninger om. Men er til gengæld enig i med dig, at den kan stirres. Hvilket jeg også oftere og oftere gør – som når jeg f.eks. laver en Kaipiroska. Holder en serviet med den ene hånd – sådan halvt hen over glasset og barskeen med den anden og stirrer så.. Enig! 🙂

  30. Tjae…Bitters eller ej?
    Hvis der endelig skal bitters synes jeg personligt det skal være Fee Brothers Orange Bitters eller peychauds bitters men vil helst undvære.
    Hmm…Servietten mens man “stirrer”?? Har kun set London bartendere og så mig bruge den….

  31. MEN!!! Uanset hvem der bruger det lille trick så synes jeg kun det er rigtig god stil af flere årsager så det var ikke for at tage patent eller påstå noget som helst…Bare lige for at få det på det rene!

  32. Hvad er pointen med at holde en serviet når du stirrer? Er det til folk der omrører meget vildt eller hvad? Ikke fordi jeg vil spille “langhåret”, men jeg kan bare ikke lige se logikken i det..

  33. Har i min tid set alt for mange baretendere der når de stirrer holder skeen med den ene hånd og med den anden hånd om kanten af glasset hvor personen skal drikke fra. Hvis du står i en bar hvor du mellem 22-02 laver ca 400 drinks i gennemsnit pr aften ved jeg godt du ikke har tid til at vaske hænder efter hver eneste gang du har rørt ved div. råvarer, skiftet askebægrer, røget en halv cigaret, givet hånd til venner etc…..
    Personligt ville jeg ikke drikke af noget hvor bartenderen eller tjeneren har haft fingre nede i glasset eller på kanten af det.
    Man må altid spille langhåret!

  34. Undskyld stavefejlen. Der skulle i første paragraf naturligvis have stået “Bartendere”.
    Så skulle det være på plads…

  35. Jamen det var jo bare lige det jeg ville vide, tak skal du ha. Men lige en ting til: Skal der danskvand i en Mojito eller kan det undlades? Grunden til jeg spørger er, at det godt nok står oppe i den opskrift der er anvist her på siden, men i den der er lavet af “Isaac Abella” og “Christian” fremgår det ikke, at der skal danskvand i.. Men det kan jo godt være at de bare har set det som en selvfølge..

  36. Jeg har aldrig set/fået eller fået serveret den uden. Christian nævner det godt nok men skriver bare soda istedet somer det samme…

  37. Beklager stavefejlene men klokken er 3:30 og er lige kommet hjem fra job og er ved at gå til af søvn. Håber der bliver båret over med det…

  38. Bare i orden. Har du forresten et godt foreslag til bøger el. omkring bartanding? Ikke så meget begynderbøger, men bøder til let øvede??

  39. Absolut!! Mine 2 favoritter og dem jeg anbefaler til alle er:
    The Craft Of The Cocktail af Dale Degroff
    Og The Joy Of Mixology af Gary Regan.
    Udover det er der osse American Bar af Charles Schumann.
    De kan alle købes på amazon.com men man kan osse bestille hos Politiken boghal.
    Hvis du/I er interesserede så skriv jeres mail adresse og så sender jeg jer nogle nyttige links bl. til debat forums hvor de førnævnte herrer er hyppige skribenter.

  40. Hmmm, umiddelbart ville jeg bruge rørsukker også 2 barskeer af det, og 4-6 limebåde, og ca 10-12 mynteblade, og slet ikke rose’s lime men måske lidt gomme, så smager den bedst, er i øvrigt enig i at Lys Havana er det bedste!

  41. Drinken er helt kanon, hvis man altså laver den rigtigt!!! Brug firsk presset limejuice, aldrig rose´s!!!! Ikke normal sukker, men rørsukker så masser man ca 10 mynteblade med en muddler, og putter 5-6 hele i!en god hvid rom og noget danskvand!!

  42. Kan administrator ikke ændre opskriften til noget som rent faktisk MINDER om en rigtig Mojito? 🙂

    Sådan her laver vi den på NASA:

    8-10 Mynteblade (muddled)
    5-6 Limebåde (muddled)
    2cl sukkerlage
    1 tsk. rørsukker

    knust is
    3cl Oro
    3cl Superior

    Top med sprite/danskvand

  43. mojito har nu igennem de sidste 6 år været min farvorit drink.
    Den kan laves på mange måder, alt efter hvilke tunger der skal drejes rundt i den. og der er mange variationer. Men de grundlæggende ting der går igen er rom’en, rørsukkeren, “isen” limefrugten og saften, mynthebladene, danskvandet og solskinnet.
    Mange ting bliver anvendt for at tilfredse de milliarder af smagsløg der findes rundt omkring i verden. udover den meget enkle original drink. er jeg selv meget tilfreds med brugen af angustura, og lidt tilfreds med udgaven af whisky (mine smagsløg forstår den ikke).

  44. Jeg drikker, og serverer mange Mojitos uden danskvand. Man skal bare lade den stå et øjeblik længere, og den er dejlig :)Som beskrevet 50 gange altid med frisk lime. Den man knuser mynten med, samt limen, og rørsukkeret hedder en morter, muddler eller støder. smager ogs dejligt med mørk rom 🙂

  45. Mojito er klart min yndlingsdrink sammen med white russians og almindelige G&Ts.

    Som mange andre har skrevet, findes der mange forskellige opskifter, drinken kan laves efter. Den ovenstående er dog en af de dårligste, jeg har set. Rose’s limesjask må aldrig, aldrig nogensinde nærme sig en mojito eller nogen anden drink. Kan kun bruges til at sprøjte på gulvet fot at fjerne lugten, hvis nogen har brækket sig.

    Her kommer den opskrift, som jeg helst bruger, hvis jeg har ingredienserne:

    Mojito laves selvfølgelig i kander, så der er nok til alle, så til 1½ liter bruges:

    – ½ liter god, mørk rum (fx Havana Club)
    – Sukkerlage lavet af 1½ dl mørk muscuvado rørsukker og 1½ dl vand kogt sammen.
    – Cirka 1 dl. finthakket, frisk mynteblade.
    – 5 limefrugter hakker fint med skal og det hele.
    – Saften fra cirka 10-15 limefrugter.
    – Så meget knust is, som der nu kan være i kanden.

    Mere af det hele!

  46. Det diskuterede jeg faktisk med nogle venner forrige weekend.

    Mojito betyder ikke noget, men kommer enten af det cubanske ord “mojo”, der betyder at blande eller krydre, eller af ordet “mojar”, som betyder at gøre våd, væde.

    En anden forklaring er, at drinken har sit navn fra det afrikanske ord “mojo”, der er betyder noget i retning af at fortrylle.

    Jeg vil helst tro på den sidste forklaring, for det er en ret fortryllende drink.

  47. Den kan med fordel mixes med et par enkelte jordbær for farve og en smagsnuacnes skyld… fik det på Reef N Beef i Kbh i gåraftesog det gjorde den bestemt ikke til skamme.

    /Kenneth

  48. Alright, Mojito’en kommer fra Cuba – og det helt rigtige sted at få den er “La Bodiquita del Medio” (ifølge mig og Ernest Hemmingway). “La Flamingo” er hvis du vil have en daiquiri (hvilket jeg igen er enig med Ernest i)..

    Men men, hvis I skal lave en rigtig mojito, så kan I godt smide alt jeres bitter, cl-mål, limebåde etc. til helvede hvor det kommer fra.

    Det hedder limejuice (en sjat),
    Sukker (bare alm. dejligt sukker, og ikke alt muligt fancy djævelskab),
    Mynte (ikke noget med blade – ned med hele stænglen),
    En stor sjat hvid rom (gerne Habana Club, en tre års kan også bruges hvis det er det der er blevet købt ind)
    Top op med dansk vand – bare den billige fra supermarkedet

    Så skal drinken stirres, og gerne uden serviet – den må godt få en ordentlig omgang så det bruser lidt over, det er jo en del af charmen. Mynten skal også afgive lidt smag, så den skal have nogle hug..

    Så må der drikkes, og da det kun tager den halve tid at lave drinken på den org. cubanske facon, så gør det ikke noget at det går hurtigt med at drikke den.

    Sådan laves Mojito på Cuba, og sådan bør den laves.

    Hvis I vil lave Mojito på alle mulige andre fancy måder, så skal I være velkomne, bare I kalder den det den er – en Mojito m. bitter, bær, limebåde etc.

  49. Altså jeg ved ikke med jer andre, men jeg er ret uenig i, at myntebladene skal muddles sammen med sukkeret og lime bådene.. for det første er slet ikke nødvendigt at muddle myntebladene, det er nok at slå let på bladene for at få den gode smag frem. Desuden bliver bladene også ødelagt hvis man muddler dem, og så risikerer man at få dem op med sugerøret, hvilket jo bare er irriterende..
    #HilsenBartenderen

    1. Hej Mathias

      ret enig, det er vigtigt at man muddle det meget forsigtigt at bladene ikke går i stykker

  50. Drop alt det der danskvand og prøv med ginger ale sodavand i stedet for.

    Tag
    nogle friske mynteblade
    1/2 limefrugt
    1 tsk rørsukker
    knust is
    6 cl ginger ale
    2 cl havana club 3 år (anejo 3)

    Mos myntebladene
    pres limen i
    tilsæt rørsukkeret, ginger ale og rommen.
    Fyld op med knust is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *