Heliumballoner
Earlybird
Ginbutikken
Plakana
Eventzonen

Farisær

Farisær

  • 2-4 spsk rom

  • 1-2 tsk brun farin

  • Varm, stærk kaffe

  • 2-3 spsk flødeskum

Fremgangsmåde:
Hæld rom i et glas, tilsæt brun farin og fyld ¾ op med varm kaffe. Rør indtil farinen er opløst. Top med flødeskum og server straks.

 

 

Farisær er ikke bare en varm kaffedrink – det er et stykke dansk kulturhistorie. Oprindeligt stammer navnet fra Sønderjylland, hvor præsteskabet i gamle dage fordømte indtagelse af alkohol. Derfor opfandt man denne drik, hvor rommen skjules under et lag flødeskum, så ingen kunne se, hvad der var i koppen. En sand oprørsdrik – pakket ind i hyggelige rammer.

Smagen af Farisær er dyb og fyldig. Rommens varme og sødme fra den brune farin kombineres med den bitre styrke fra stærk kaffe og det luftige flødeskum på toppen. Det er en drink, der passer perfekt til vinteraftener, skiture, juletid eller bare som afslutning på en middag. Farisær er også en favorit blandt klassiske drinks, som har fået nyt liv i moderne hjemmebarer og blandt bartendere, der elsker at genopdage historiske cocktails.

Drinksdatabasen finder du mange andre varme og klassiske opskrifter – prøv f.eks. Irish Coffee eller Champagne Egg-Nod for en alternativ oplevelse med kaffe, fløde eller bobler. Disse drinksopskrifter er perfekte at gemme i repertoiret til efterår og vinter.

Farisær er indsendt af en bruger, og vi elsker, når I bidrager! Du kan også indsende dine egne opskrifter her og hjælpe med at gøre Danmarks største drinksopskriftside endnu bedre.